Slavenības
2021. gada 11. februāris, 06:18

Princis Čārlzs un hercogiene Kamilla abi saņem pirmo Covid-19 vakcīnu

Jauns.lv

Trešdien paziņots, ka Velsas princis Čārlzs un viņa sieva Kornvolas hercogiene Kamilla abi saņēmuši pirmo Covid-19 vakcīnu.

Princis Čārlzs un hercogiene Kamilla Covid-19 pandēmijas laikā

gallery icon

73 gadus vecā hercogiene Kamilla poti saņēmusi savās mājās Viltšīras grāfistē. Injekciju viņai veicis viens no karaļnama ārstiem.

Cik zināms, 72 gadus vecais princis Čārlzs šobrīd uzturas Londonā. Par to, kur viņam veikta vakcinācija, informācija nav apstiprināta.

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla

gallery icon

Čārlzu un Kamillu pārstāvošais Klārensa nams Londonā izplatījis oficiālu paziņojumu, kurā apliecina: “Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla saņēmuši savas pirmās Covid-19 vakcīnas.”

Aizvadītā gada martā Čārlzs vieglā veidā izslimoja jauno koronavīrusu, esot izolācijā savās mājās Skotijā. Hercogiene ar vīrusu nesaslima.

Princis Čārlzs un Kamilla kāzu dienā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla kāzu dienā 2005. gada 8. aprīlī.

gallery icon

Pāris jau iepriekš apliecinājis, ka plāno vakcinēties, bet gaidīs savu rindu un necerēs uz privilēģijām tāpēc, ka ir karaļnama pārstāvji.

Tiek lēsts, ka pāris savas potes saņēmuši nesen, kad valstī sākts vakcinēt seniorus, kas pārsnieguši 70 gadu vecumu.

Karaliene ar Kamillu brauc vienā karietē

Bikšu lentes ordeņa parāde karalienes Elizabetes dzīvesbiedra prinča Filipa tukšo vietu karietē ieņēma dēls Velsas princis Čārlzs ar sievu Kamillu. ...

gallery icon

Aizvadītā gada decembrī Čārlzs apliecināja, ka ir pierakstījies rindā uz vakcīnu. Viņš par to pastāstīja personālam savas vizītes laikā Glosteršīras Karaliskajā slimnīcā, kur bija ieradies tikties ar mediķiem, kas rūpējas par Covid-19 pacientiem.

“Šķiet, ka man būs jāgaida "AstraZeneca" vakcīnu, kad pienāks mana kārta,” viņš norādījis mediķiem. “Esmu kaut kur saraksta apakšā, un man ir jāgaida.”

Kornvolas hercogienes Kamillas 10 gadi karaļnamā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla 2015. gadā atzīmē kāzu 10. gadadienu. Pa šiem gadiem agrāk tik nīstā Kamilla ...

gallery icon

Aizvadītajā mēnesī karaliene Elizabete II (95) un princis Filips (99) bija vieni no pirmajiem, kas sava cienījamā vecuma dēļ saņēma Covid-19 vakcīnas Lielbritānijā.

Ziņu avoti min, ka monarhi saņēmuši "Oxford/AstraZeneca" izstrādāto poti.

Karalienei un viņas vīram vakcināciju veicis personīgais ārsts Vindzoras pilī, kur viņi pavada karantīnas laiku un divatā nosvinējuši arī Ziemassvētkus.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon