foto: Ekrānuzņēmums no LTV.
Kā ministri tiek galā, kad frizieru nav? Vitenbergam nejauši pamainījies imidžs
Jānis Vitenbergs un nejaušā imidža maiņa.
Trakā pasaule
2021. gada 21. janvāris, 15:52

Kā ministri tiek galā, kad frizieru nav? Vitenbergam nejauši pamainījies imidžs

Jauns.lv

Valstī noteikto ierobežojumu dēļ jau mēnesi nedarbojas frizētavas, tāpēc arī valdības pārstāvjiem, kuri šos ierobežojumus ieviesa, nākas izlīdzēties dažādām metodēm. Tikmēr ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (KPV LV) pašdarbība beidzās ar imidža maiņu. 

Frizieris Aigars Bajārs, apskatot ministru fotogrāfijas, secinājis, ka viņu mati patiešām nav nupat frizēti, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) jau vairākkārt izteicies, ka pat neatceras, kad pats bijis pie friziera. Lai sakoptu savu frizūru, viņš liek lietā dēla matu želeju.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ar savu preses padomnieku starpniecību raidījuma pārstāvjiem licis pateikts, ka higiēnas preces pieejamas visiem, tostarp matu kopšanas līdzekļi, ar kuriem varot panākt pienācīgu matu izskatu.

Tikmēr Jānis Reirs (JV) parasti frizieri apmeklē ne biežāk kā reizi pusotrā mēnesī, līdz ar to viņa griezums kritisko robežu vēl nav sasniedzis. Ministra pārstāvis Aleksis Jarockis norāda, ka bieži vien vīriešiem visvairāk ataugušus matus var redzēt pie deniņiem un apkakles zonā, tāpēc Reirs mēdz palūgt saviem ģimenes locekļiem, lai ar matu trimmeri apkopj šīs vietas. Finanšu ministrs gan ļoti gaida, kad varēs tikt pie friziera un apgriezt matus. 

Ekonomikas ministrs Vitenbergs, kurš pie friziera iepriekš devies divas reizes mēnesī, pie matu meistaru rīkiem ķēries pats.

"Ministrs atzīst, ka iepriekšējās brīvdienās mēģinājis pats safrizēt savu bārdu, un tas beidzās ar neplānotu imidža maiņu - no bārdas bija jāšķiras pavisam. Tāpēc attiecībā uz matiem ministrs eksperimentus neveiks, un ejot uz darbu, izmanto sievas matu želeju, lai tie nespurotos katrs uz savu pusi," paskaidroja viņa padomniece Vineta Vilistere-Lāce. 

Savukārt Nauris Puntulis (NA), kurš pirms daudziem gadiem ir redzēts arī ar garākiem matiem, pēdējo reizi pie friziera bijis dienu pirms frizētavu slēgšanas, taču ja friziera pakalpojumi nebūs pieejami turpmāk, ministrs varētu apsvērt izvēlēties Daniela Pavļuta (AP) sakārtojumu.