Trakā pasaule
2021. gada 6. janvāris, 06:14

Igauņu Jaungada TV šova atbilde latviešiem: kas notiek, ja nošķaudās autobusā?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Igaunijas sabiedriskās televīzijas Jaungada šova klips par to, kas notiek, ja kāds pasažieris šajā pandēmijas laikā nošķaudās satiksmes autobusā, mūsu ziemeļu kaimiņvalstī guvis plašu popularitāti un tūkstošu tūkstošiem skatījumu. Interesanti, ka šis klips ir kā atbilde latviešiem, jo Igaunijā izplatījušās baumas, ka Rīgā par klepošanu autobusā pasažierus izsēdina un atstāj ceļmalā.

Igauņu lielākā dienas laikraksta “Postimees” izklaides vietne raksta, ka joku klips, kurā redzams, kā pasažieri visi kā viens no autobusa izdzen kādu klepojošu sievieti un pēc tam par savu “varoņdarbu” uzgavilē, filmēts Tallinas 31. maršruta autobusā (autobusa numurs nav nejauši izvēlēts, tā ir atsauce uz 31. decembri).

“Postimees” klipu prezentē: “Tallinā, par laimi, no autobusa par klepošanu nevienu neizsēdina, kā tas bija Rīgā. Tomēr sabiedriskā medija telekanāls ETV nolēmis par šo tēmu Jaungada naktī pajokot”. Tikko kāda pasažiere autobusā pāris reizes ieklepojas, viņai vienotā frontē uzbrūk visi pārējie pasažieri, kuri nabaga sievieti izdzen no autobusa un pēc tam par savu “varoņdarbu” mežonīgi uzgavilē.

foto: ekrānuzņēmums no video
Mūsu ziemeļu kaimiņvalstī milzu popularitāti ieguvis Jaungada TV šova klips par klepošanu sabiedriskajā transportā.