Slavenības
2020. gada 8. decembris, 15:41

Princi Viljamu un hercogieni Ketrīnu kritizē par ziemeļbriežu pārsteiguma organizēšanu skolā

Jauns.lv

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna organizējuši, lai viņu karaliskās vizītes laikā Skotijā skolā pie bērniem un skolotājiem ierastos trīs īsti ziemeļbrieži. Par to viņi izpelnījušies bargu kritiku no dzīvniektiesību aizstāvjiem. Savukārt citi pārim pārmetuši, ka pandēmijas laikā ceļošana no Anglijas uz Skotiju nebija prātīga doma, to vajadzējis atcelt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna ierodas Edinburgā un viesojas skolā 2020. gada 7. decembrī

gallery icon
21

Princim Viljamam un Kembridžas hercogienei Ketrīnai tagad pārmet par viņu ideju uz skolu aizvest īstus ziemeļbriežus, pret kuriem “izturējušies kā pret svētku rotājumiem”.

Dzīvnieku tiesību aizstāvji - organizācija PETA - apgalvo, ka dzīvniekus var “traumēt” šāda vadāšana apkārt, lai uz tiem paskatītos citi.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ierodas Skotijā ar karalisko vilcienu. Mediķi un daļa sabiedrības uzskata, ka šo vizīti bija jāatceļ, jo tā pārkāpj Covid-19 ierobežojumus. Šobrīd ceļošana no Anglijas uz Skotiju ir liegta, ja tam nav ļoti svarīga iemesla.

Kembridžas hercogu pāris apmeklēja Svētās Trīsvienības skolu Bervikā pie Tvīdas un organizēja bērniem pārsteigumu ar ziemeļbriežiem. Karaļpāris apmeklēja skolu, lai pateiktos skolotājiem par viņu darbu koronavīrusa krīzes laikā.

Par prieku 175 šīs skolēniem Kensingtonas pils jau laikus bija vienojusies, ka organizācija “Rent A Reindeer” (“Izīrē ziemeļbriedi”) uz skolu aizved trīs šos staltos dzīvniekus.
Par to PETA direktore Elīza Allena izteikusies sekojoši: “Kembridžas hercogam un hercogienei var būt patīkami apceļot valsti, lai sasveicinātos ar skatītājiem, taču ziemeļbriežiem tā nav.”

Hercogiene Ketrīna kopā ar bērniem izvēlas Ziemassvētku eglītes 2019. gadā

gallery icon
30

“Šie maigie un jūtīgie dzīvnieki ir dzimuši, lai [savvaļā] mērotu lielus attālumus. Iesprostošana un vadāšana no vienas nepazīstamas vietas uz otru, iedzen viņus lielā stresā un pat traumē, jo tas neļauj viņiem izvairīties no saskarsmes ar cilvēku, kā tas notiek dabā.”

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon
28

“Nav attaisnojuma tam, ka pret dzīvniekiem izturas kā pret dekorācijām, un PETA mudina Kensingtonas pili – un ikvienu citu – izrādīt līdzcietību šajā svētku laikā un atturēties no nebrīvē turētu dzīvnieku izrādīšanas savos Ziemassvētkos.”

Kembridžas hercogi Skotiju apceļo ar karalisko vilcienu, paužot savu pateicību cilvēkiem, kas trupinājuši darbu karantīnas laikā.

Hercogiene Ketrīna viesojas Londonas austrumos

gallery icon
19

Skolas apmeklējuma laikā ziemeļbrieži mielojušies ar sienu un Arktikas sūnām teltī, kamēr Viljams un Ketrīna aprunājās ar skolēniem un skolotājiem āra rotaļu laukumā.

Direktors Nikolass Šovs par vizīti bija ļoti saviļņots un iepriecināts: “Tas bija fantastiski un bērniem ļoti patika.”

“Mēs jūtamies pagodināti, ka esam izvēlēti, kā arī novērtējam, ka viņi velta laiku, lai padomātu par skolotājiem un skolās veikto darbu.”

Hercogiene Ketrīna viesojas Šefīldā

gallery icon
20

“Karantīnas laikā tas ir bijis īsts izaicinājums, esam apguvuši daudz jaunu prasmju.”

“Mūsu skola visu laiku bija atvērta skolēniem, kuru vecākiem jāstrādā, un bērniem, kas ir [emocionāli] viegli ievainojami.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Lai gan Kembridžas hercogus Skotijā tauta sagaida ar prieku, mediķi un sabiedrība nokritizējuši karaļpāra izvēli pandēmijas laikā doties oficiālā vizītē. Abi pat vainoti Covid ierobežojumu pārkāpšanā. Kā pirmo hercogi apmeklēja Skotijas galvaspilsētu Edinburgu sava 1250 jūdžu garā ceļojuma laikā ar karalisko vilcienu.

Kembridžas hercogi Viljams un Ketrīna ar bērniem pievienojas aplausiem, godinot mediķus pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

gallery icon
7

Mediķi un daļa sabiedrības uzskata, ka princim Viljamam un hercogienei Ketrīnai iecerēto vizīti vajadzējis aizliegt. Šobrīd Skotijā spēkā esošie noteikumi paredz, ka nedrīkst ceļot no Anglijas uz Skotiju, ja vien tam nav attaisnojoši iemesli.

“Es absolūti nesaprotu, kāpēc atļauta karaliskā vilciena piestāšana Edinburgā,” izteikusies vietējā hemotoloģe Ketriana Farela. “Edinburga iekļauta reģionā, kur iebraukšana un izbraukšana bez būtiska iemesla šobrīd nav atļauta.”

Hercogiene Ketrīna diplomātiskajā pieņemšanā 2019. gada decembrī

gallery icon
9

Redzot, kā Kembridžas hercogi māj pūlim, kas sapulcējies, lai viņus redzētu, kāds “Twitter” lietotājs raksta: “Iznāk, ka uz viņiem ierobežojumi neattiecas?”

“Tinieties atpakaļ uz Londonu. Mēs nedrīkstam, apmeklēt draugus un ģimeni, bet šie divi bezjēdzīgi id***i apceļo valsti. Pie velna ar šo PR katastrofu,” skaišas cits, netaupot lamu vārdus.