foto: Facebook / 1300Koalaz
Īsti austrāliešu Ziemassvētki - ģimene savā svētku eglītē atrod koalu
Ziņkārīgā Dafne Ziemassvētku eglītē
Trakā pasaule
2020. gada 4. decembris, 06:55

Īsti austrāliešu Ziemassvētki - ģimene savā svētku eglītē atrod koalu

Jauns.lv

Makkormiku ģimene no Austrālijas gatavošanos šī gada Ziemassvētkiem, šķiet, atcerēsies vēl ilgi.

Kā raksta "The Guardian", ģimene šoreiz savu mākslīgo eglīti izrotājusi sudrabainas, rozā un zilas krāsas toņos. Trešdienas pēcpusdienā ap plkst. 15 visi devušies ārpus mājas. Pēdējā, kura pārbaudījusi, vai suns izvests ārā un sētas durvis aizslēgtas, bijusi 16 gadus vecā Teilija.

Kad ģimene atgriezusies ap plkst. 18, mājā konstatēts kas dīvains. "Pa visu grīdu mētājās eglīšu rotājumi. Suns, ienākot telpās, devās taisnā ceļā pie Ziemassvētku eglītes un to apostīja. Mamma teica, ka tas ir dīvaini," stāsta Teilija.

Teilijas mamma Amanda paskatījusies uz eglīti un ieraudzījusi ko teju neticamu - mākslīgajā kokā sēdēja koala.

foto: Facebook / 1300Koalaz
Ziņkārīgā Dafne Ziemassvētku eglītē

"Es domāju, vai tas ir joks. Pirmajā brīdī nodomāju, ka kāds no bērniem eglītē iekāris mīksto mantiņu, bet nē, tā bija dzīva," stāsta Amanda. "Mēs tos jau iepriekš esam redzējuši kokos, bet ne jau iekštelpās, un ne jau Ziemassvētku eglītē."

Ģimene nekavējoties zvanījusi dzīvnieku glābējiem, kuri arī pirmajā brīdī neticēja sievietes stāstam. Pārliecināt telefona operatori prasījis kādu laiciņu.

Glābšanas komanda ātri vien ieradās pēc dzīvnieka, kuru 16 gadus vecā Teilija jau bija paspējusi iesaukt par Dafni. Dafne izrādījusies aptuveni 3 līdz 4 gadus veca, veselīga koalu mātīte.

Dzīvnieku glābēji norāda, ka šobrīd arī Austrālijā nav visai silts, tāpēc, iespējams, koala meklējusi kādu ērtu vietiņu. "Koalas ir ziņkārīgas un, atrodoties piepilsētā, izmantos katru izdevību aplūkot to, kas iekritis acīs," stāsta koalu glābēja Dī Herna. Glābšanas komanda Dafni nogādāja līdz kādam kokam netālu esošajos krūmājos. Makkomiki cer ziņkārīgo zvēriņu ieraudzīt vēl kādu reizi.