foto: AP/Scanpix
Aktrise Elēna Peidža paziņo, ka ir transpersona un maina vārdu
Aktrise Elēna Peidža
Slavenības
2020. gada 1. decembris, 20:29

Aktrise Elēna Peidža paziņo, ka ir transpersona un maina vārdu

Jauns.lv

Holivudas aktrise Elēna Peidža (33) tviterī paziņojusi, ka ir transpersona, un turpmāk dēvējama par Eliotu.

Aktrise ar šo paziņojumu nākusi klajā sešus gadus pēc tam, kad publiski atklājusi, ka ir homoseksuāla. 2018.gadā viņa apprecējusies ar dejotāju Emmu Portneri.

Otrdien, 1.decembrī, Peidža tviterī pavēstījusi, ka ir transpersona, kura tagad dēvējama par Eliotu. Aktrise tagad dod priekšroku tikt uzrunātai vīriešu dzimtē vai arī neitrālajā "viņi".

"Es jūtos laimīgs, rakstot šo. Atrasties šajā savas dzīves posmā," raksta Peidža. "Es lūdzu pacietību. Mans prieks ir reāls, bet arī trausls. Patiesība ir tāda, ka, neskatoties uz to, ka šobrīd jūtos patiesi laimīgs un zinu, cik priviliģēts esmu, es arī baidos." Aktrise atzīst, ka baidās no naida un izsmiekla.

Kanādā dzimusī Peidža pasaules slavu iemantoja, atveidojot gaidībās esošas pusaudzes lomu filmā "Džuno". Par šo lomu viņa kā labākā aktrise tika nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" un vairākām citām prestižām kinojomas balvām.

Viens no nesenākajiem projektiem, kurā aktrise iesaistījusies, bijusi "Netflix" ražotais seriāls "The Umbrella Academy".