Slavenības
2020. gada 21. oktobris, 06:51

Jaunajā filmā atklāts, ka Diāna vēlējusies, lai Čārlzs piekāpjas un atdod troni Viljamam

Jauns.lv

Izveidota jauna dokumentāla filma, lai atzīmētu 25. gadadienu kopš princeses Diānas bēdīgi slavenās intervijas Martinam Bašīram. Atklājies, ka vēl pirms šīs sarunas viņa atklājusi vairākus laulības dzīves noslēpumus, ko žurnālists tolaik izvēlējies noklusēt, izvairoties no vētraina skandāla, kas sekotu šiem faktiem nonākot atklātībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Princese Diāna un princis Čārlzs ar dēliem.

Princese Diāna savam sarunu biedram tolaik atklājusi, ka vēlētos, lai Čārlzs pakāpjas maliņā un dod vietu tronī vecākajam dēlam Viljamam.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Šāda atklāsme izskan jaunajā dokumentālajā filmā “Diana: The Truth Behind The Interview”, kas sagatavota, lai atzīmētu 25. gadadienu kopš Diānas intervijas programmā “Panorama”.

Telekanāla BBC sarunā ar žurnālistu Martinu Bašīru princese Diāna atklāja daudz aizkulišu stāstu par savu laulību, attiecībām ar citiem karaļnama pārstāvjiem, kā arī Čārlza nekad nesarautajām saitēm ar viņa tolaik vēl mīļāko Kamillu Pārkeri-Boulzu.

foto: Supplied by Capital Pictures / MEGA / Vida Press
Princese Diāna sniedz interviju Martinam Bašīram.

Taču jaunajā dokumentālajā filmā atklāts, ka vēl pirms šīs daudzus šokējošās vaļsirdīgās sarunas, princese pastāstījusi vēl vairākus pārsteidzošus faktus bijušajam “Daily Telegraph” redaktoram Maksam Hastingsam. Tas noticis vien dažas nedēļas pirms viņas dalības TV šovā “Panorama”.

foto: ddp/INTERTOPICS/Photoshot / Vida Press
Makss Hastingss.

Dokumentālajā filmā Hastingss atklāj, ka nolēmis nepublicēt Diānas teiktos vārdus, jo raizējās, ka tie varētu būt pārāk mulsinoši.

“Es pavadīju sarunā ar Diānu vairākas stundas, un viņa sarīkoja brīnišķīgu šovu,” paskaidro Hastingss. “Tas, ko viņa pateica, bija absolūti aizraujošs.”

foto: ddp/TOPICS / Vida Press
Diāna ar dēliem.

“Uzreiz bija skaidrs, cik ļoti viņa ienīst Čārlzu... jā, viņa ienīda Čārlzu. Kad es jautāju ‘vai bija arī laimīgi laiki?’, viņa atbildēja ‘nē, laulība bija elle jau no pirmās dienas’.”

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

gallery icon
23

“Es biju pārsteigts par atklātību un tiešumu, ar kādu viņa to pateica.”

Princese viņam pastāstījusi, ka viņas prioritāte ir dēls Viljams un viņa vēlējusies, lai vecākā atvase ieņemtu Lielbritānijas troni pirms sava tēva Čārlza.

Princese Diāna kāzu dienā

Princese Diāna un Velsas princis Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā.

gallery icon
22

“Viņa norādīja, ka vienīgais, kas viņai rūp, ir Viljama kāpšana tronī, un viņa man skaidri un gaiši pateica – ‘Es nedomāju, ka Čārlzs ir tam piemētos’.”

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Princese Diāna vēlējās, lai Viljams būtu karalis, nevis Čārlzs.

“Viņa vēlējās, lai Čārlzs kā troņmantinieks atkāptos... un Viljams varētu ieņemt troni. Tas bija diezgan spēcīgs paziņojums.”

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

gallery icon
19

Par savu lēmumu nepublicēt Diānas teikto Hastingss piebilst: “Es jutu, ka mans uzdevums ir saglabāt noslēpuma plīvuru pār sliktāko, nevis to atsegt.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

“Diāna vairākkārt pateica ko tādu, ko, manuprāt, nevajadzēja.”

Žurnālists piebilda, ka viņam princesi bijis “patiešām ļoti žēl”.

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon
117

Dokumentālajā filmā runāts par Diānas sniegto interviju pārraidei “Panorama”, kā arī Čārlza sarunu ar Džonatanu Dimbliju 1994. gadā.

Izteikti minējumi, kas Čārlza TV diskusija bijusi kā stimuls Diānai izstāstīt savu stāstu gadu vēlāk sarunā ar Bašīru. Šī saruna ēterā pirmoreiz demosntrēta 1995. gada 20. novembrī.

Princese Diāna traģiski gāja bojā divus gadus vēlāk autoavārijā Parīzē.

Princese Diāna un princis Čārlzs sadrūmuši

Princese Diāna un princis Čārlzs.

gallery icon
15