FOTO: izstāžu telpā "Pilot" atklāj grupas izstādi "Vai mēs jau esam tur?"
2020. gada 29. septembris, 22:51

FOTO: izstāžu telpā "Pilot" atklāj grupas izstādi "Vai mēs jau esam tur?"

Jauns.lv

Šodien, 29. septembrī, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) izstāžu telpā "Pilot" tika atklāta grupas izstāde "Vai mēs jau esam tur?". 

Izstāžu telpā "Pilot" atklāj grupas izstādi "Vai mēs jau esam tur?"

gallery icon
119

Ekspozīcija veidota kā šobrīd redzamāko mākslinieku jaunāko darbu parāde - tajā piedalās LMA absolventi, pasniedzēji un studenti, kuru darbi atzīti gan Latvijā, gan starptautiskā līmenī.

"Izvēlēto mākslinieku darbi atspoguļo šī brīža spēcīgākos strāvojumus ne tikai Latvijas mākslas vidē un LMA, bet arī pasaulē. Ekspozīcijas nosaukums retoriski apspēlē mūsdienu mākslas procesus un to mērķus - kāda ir kultūras nozīme pandēmijas pasaulē un kāda tā bija pirms tam? Cik liela loma tajā ir mākslas tirgum, kritiķu recenzijām un sociālo tīklu atzinībai? Vai tā saskan ar mākslinieku pašu uzstādītajiem mērķiem?" izstādes uzstādījumu ieskicēja "Pilot" vadītāja Sabīne Vernere.

Vienlaikus nosaukums norāda uz mākslinieka profesijas sarežģīto infrastruktūru, kurā ielauzties nav viegli - tīklu starp ietekmīgajām galerijām, biennālēm, mecenātiem, kolekcionāriem, mākslas mesēm un muzejiem.

LMA galerija "Pilot" radīta ar mērķi sistemātiski atbalstīt jauno mākslinieku prakses.

Izstāde būs apskatāma no 29.septembra līdz 1.novembrim LMA izstāžu telpā "Pilot", Riharda Vāgnera ielā 3, Vecrīgā.