Kino
2020. gada 25. septembris, 12:17

Iemīļotais Latvijas raidījuma "TE!" grābeklītis turpmāk būs arī digitāls

Jauns.lv

No šodienas, 25. septembra, iemīļotais Latvijas raidījuma "TE!" simbols – grābeklītis – būs arī digitāls un turpmāk to ikviens Latvijas apceļotājs varēs meklēt ar savām viedierīcēm mobilajā lietotnē "TE meklē". Digitālais "TE!" iepazīšanās grābeklis izvietots Latvijā pirmajā mobilitātes punktā – Brīvības gatves un G. Zemgaļa gatves krustojumā. Ikviens ir aicināts turp doties un atrast grābeklīti ar lietotnes palīdzību, lai pēc tam veiksmīgāk varētu meklēt "TE!" paslēptos grābeklīšus visā Latvijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šajā rudenī ar lietotni "TE meklē" varēs atrast astoņus digitālos grābekļus, pēc tam  grābeklīšu karte tiks papildināta, lai ikviens ar jauno lietotni varētu ceļot arī pa vecajām raidījuma "TE!" takām, kurās paslēpti vēl 59 grābeklīši.

“Paslēptā grābeklīša meklēšana dažādās vietās, kur risinājušies raidījuma stāsti, kļuvusi par Latvijas apceļošanas tradīciju, kas iedvesmojusi lielus un mazus iepazīt jaunas vietas un aktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā. "TE!" savā atgriešanās sezonā ir mainījies, un arī grābeklītim bija jāmainās, tāpēc kopā ar LMT radījām jaunu iespēju – meklēt grābeklīti ar viedierīcēm. Grābeklīša meklēšana vienmēr ir bijis piedzīvojums, un to darīt ar viedierīču palīdzību ir kļuvis vēl aizraujošāk,” uzsver "VFS Films" vadītājs Uldis Cekulis.

Lai atklātu "TE!" grābeklīša digitālās slēptuves, jānoskatās jaunās sezonas "TE!" raidījums, jāatrod norādes par grābeklīša atrašanās vietu, jālejupielādē "TE meklē" lietotne un jādodas ceļā. Ar šo lietotni būs iespēja grābeklīti atrast, fiksēt atradumu un dalīties ar to sociālajos tīklos.

Lietotni "TE! meklē" ir izstrādājis uzņēmums "Overly". Tā kā mobilā lietotne izmanto papildinātās realitātes funkciju, ir svarīgi pārbaudīt vai iOS viedierīcēm ir vismaz 11.0 iOS versija, bet Android ir AR Core funkcionalitāte. Saraksts ar Android viedierīcēm, kurām ir šāda funkcionalitāte, pieejams te: ej.uz/Android_TE_mekle. Domājot par visiem "TE!" skatītājiem, neatkarīgi no rīcībā esošajām viedierīcēm, rudens sezonā "TE!" turpinās slēpt arī veco labo koka grābeklīti.

Plašāka informācija un "TE!" sērijas ar paslēptajiem digitālajiem grābeklīšiem pieejamas šeit: bit.ly/RaidijumsTE.

Latvijas raidījumu "TE!" iespējams piedzīvot astoņos piektdienu vakaros LTV1 no 11. septembra plkst. 21.05 ar diviem atkārtojumiem. Raidījumu var noskatīties arī sabiedrisko mediju satura atskaņotājā Replay.lv un LMT Viedtelevīzijā.

Raidījumu veido "VFS Films" un projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. "TE!" partneri ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Televīzija un Latvijas Mobilais Telefons. TE! informatīvi atbalsta Radio SWH, Žurnāls "IR" un izdevniecība "Rīgas Viļņi".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās