foto: Alexander Shcherbak/TASS
Bēdīgi slavenajam krievu aktierim Jefremovam prokuratūra lūdz noteikt bargu sodu, ko pats mākslinieks nosauc par "nāves spriedumu"
Krievu aktieris Mihails Jefremovs.
Slavenības
2020. gada 4. septembris, 17:19

Bēdīgi slavenajam krievu aktierim Jefremovam prokuratūra lūdz noteikt bargu sodu, ko pats mākslinieks nosauc par "nāves spriedumu"

Jauns.lv

Vakar, 3. septembrī, Presnenskas rajona tiesā (Krievijā) izskatīta nu jau bēdīgi slavenā krievu aktiera Mihaila Jefremova lieta par dzērumā izraisītu avāriju, kurā gāja bojā 57 gadus vecais Sergejs Zaharovs. Jefremovs tiesā atzinis savu vainu. Prokuratūra pieprasījusi viņam noteikt 11 gadus vispārējā režīma kolonijā, informē ziņu portāls Meduza.

Aizvadīta bēdīgi slavenā krievu aktiera Jefremova tiesas sēde

gallery icon

Lai arī iepriekšējās tiesas sēdēs Jefremovs izteicās, ka neatceras notikušo, tomēr pirms tiesas sēdes viņa advokāts Elmans Pašavejs paziņoja, ka klients tomēr atzīst savu vainu.

Prokuratūra uzskata, ka aktiera vaina negadījumā ir pilnībā pierādīta. Visi liecinieki apstiprinājuši, ka pie stūres sēdējis tieši tautā zināmais aktieris. Vārdus apstiprinot arī videoieraksti. Automašīna tika pārbaudīta - tajā netika konstatēti jebkādi tehniski traucējumi, savukārt Jefremova asinīs konstatēja alkoholu.

Vienlaikus prokuratūra lūdz tiesu ņemt vērā mīkstinošus apstākļus. Jefremovam ir trīs nepilngadīgi bērni, kā arī viņam pašam ir veselības problēmas.

Tāpat viņš nodarbojas ar labdarību, saņēmis valsts apbalvojumus, kā arī katram lietas upurim vēlējās ziedot 200 tūkstošus rubļu (2250 eiro). Jāpiebilst, ka visi upuri, izņemot Sergeja Zaharova vecāko dēlu Vitāliju, atteicās no šīs naudas.

“Cilvēka dzīvībai ir visaugstākā vērtība. Nav iespējams pilnībā kompensēt morālo kaitējumu, kas nodarīts tuvinieka zaudējuma dēļ, ” tiesas sēdē teica valsts prokurore Diāna Galiullina, vienlaikus piebilstot, ka cilvēkam esot jānožēlo grēki.

"Goda mākslinieka nosaukums nedod tiesības vadīt transportlīdzekli dzērumā," viņa piebilda.

Jefremova izraisītā avārija

gallery icon

Prokuratūra lūdz piespriest aktierim 11 gadus vispārēja režīma kolonijā, kā arī iekasēt no viņa par labu Sergeja Zaharova dēlam Vitālijam 500 tūkstošus rubļu (5600 eiro), bet par labu pārējiem upuriem - katram pa vienam rublim, jo viņi paši uzstājuši uz šādu summu, norādot, ka viņiem nauda no Jefremova nav vajadzīga.

Pats Jefremovs tiesā atzina savu vainu. Viņš gan joprojām norādīja, ka līdz galam visu neatceroties, bet esot "krāšņi pierādījumi". 

"Es gribu teikt, ka alkohols ir mežonīgs ļaunums.Vienmēr ir jāzina mērs. Ja jūs to nezināt, tad varat 11 gadus sēdēt," bilda aktieris.

Viņš arī Zaharovu ģimenei lūdza piedošanu un nolasīja pašsacerētu dzejoli, kuru bija sarakstījis septītajā dienā pēc Sergeja nāves. Tajā viņš Dievam lūdz Sergeju uzņemt debesīs, bet sev lūdz spēku. 

Nobeigumā prokuratūras lūgtos 11 gadus viņš nosauca par "nāves spriedumu". 

Jauns.lv jau ziņoja, ka populārais krievu aktieris Mihails Jefremovs 8. jūnijā Maskavā (Krievijā) izraisīja avāriju, no kuras gūtajām traumām slimnīcā nākamās dienas rītā mira 57 gadus vecais Sergejs Zaharovs. 

Tēmas