Mūzika
2020. gada 30. jūlijs, 11:05

Pirmo reizi Latvijā tapis videoklips, kurā apvienoti 8 dažādi deju stili

Jauns.lv

Reprezentējot Latvijas dejas daudzveidību un talantus, iznācis videoklips, kurā apvienojušies astoņu dažādu dejas žanru dejotāji. Videoklipā pārstāvēti tādi žanri kā klasiskā deja, laikmetīgā deja, džezs, laikmetīgais džezs, sporta dejas, latviešu skatuviskā deja, Heels un Hip-hops.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klips veidots sadarbībā ar “Baltic Dancers” talantu aģentūru, kuras mērķis ir virzīt Latvijas dejotājus arī ārpus valsts robežām. “Baltic Dancers” izveidotājs, horeogrāfs Rolands Meržejevskis atzīst: “Latvijā dejotājiem izaugsmes un arī peļņas iespējas visbiežāk ir visai ierobežotas, taču talanti mums ir vērā ņemami arī uz Eiropas un pat pasaules fona! Mūsu mērķis ir panākt, lai šīs zvaigznes iemirdzas spožāk, lai viņus pamana!” Rolands neslēpj, ka videoklips ir veidots kā vizītkarte jeb pieteikums ārzemju talantu aģentūrām un izklaides industrijai – šoviem: “Šis ir tikai sākums!”, tā Rolands.

Videoklipa dinamiskais stils un mūzika nojauc jebkādas robežas starp deju stiliem un reprezentē to daudzpusību – arī klasiskā un latviešu skatuviskā deja var tikt pasniegta ne tik ierastā manierē.

Klipā piedalās tādi talanti kā jaunā baleta soliste Annija Kopštāle, Megija Dana Morīte, Maija Sukute, Kristaps Vanags, Reinis Rešetins, Dāniela Bāra, Patrīcija Hanna Mūrniece, Madlēna Valdberga, Beāte Riekstiņa (“KARMA” dancers), Sintija Stalgevica (“Sin Stilettos”), Rolands Meržejevskis, Samanta Smoktija un citi.

Videoklipa veidotāji: idejas autore un producente Samanta Smoktija, operators Ritvars Bluka, montāžas režisors Elvis Lācis, un kolorists Ritvars Lasmanis.