foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Žoržam Siksnam josta vairs nav jāsavelk - mūziķis priecīgs, ka var atkal dziedāt
Siksna, uzstājoties "Lido" atkal atvēršanas pasākumā.
Slavenības
2020. gada 18. jūlijs, 06:25

Žoržam Siksnam josta vairs nav jāsavelk - mūziķis priecīgs, ka var atkal dziedāt

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas estrādes leģenda Žoržs Siksna (62) žurnālam "Kas Jauns" atzinis – ir ļoti gandarīts, ka pēc pašizolācijas laika, kas bija pilnībā apturējis koncertdarbību, nu atkal var uzstāties.

Žoržs prāto, ka tagad, pēc Covid-19 pandēmijas laika, daudzi mūziķi ir tik rosīgi kā nekad, jo cenšas atgūt „iekavēto”, kad uzstāšanās nebija iespējama. „Arī man ir pieteikts daudz koncertu – gan kā solistam, gan sadziedāšanās ar citiem mūziķiem,” atklāj tautā mīlētais estrādes mākslinieks. Mūziķis ir arī "Tirkīza kora ansambļa", kura pirmsākumi meklējami TV3 savulaik rīkotajā šovā "Koru kari 2", vadītājs. Žoržs atklāj, ka TV šovā nodibinātajam korim šogad tiek svinēta desmit gadu jubileja, tāpēc paredzētas dažnedažādas uzstāšanās.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ar Tirkīza kori šovā "Koru kari".

Vēl nesen Siksna atzina, ka pandēmijas laikā biedējošākais ir lielā neziņa, kad atsāksies normāla koncertdarbība. Mūziķi bija nogurdinājusi dīkstāve, un viņš žurnālam "Kas Jauns" minēja, ka būtu gatavs uzstāties arī bez maksas. Šobrīd gan ir pienākuši labāki laiki – skatuves māksliniekam bez atlīdzības nav jāuzstājas. „Tagad pieprasīts esmu arī privātos, nelielos pasākumos ar mazu klātesošo skaitu. Darbs ir, bet es apzinos savu vecumu un rūpīgi izvērtēju noslodzi, domāju par savu veselību,” atzīst leģendārais skatuves mākslinieks.

Tā savus 60. nosvinēja estrādes leģenda Žoržs Siksna

Dziedātājs Žoržs Siksna savu 60. jubileju atzīmēja ar koncertu un ballīti 2017. gada 13. jūnijā kinoteātrī „Splendid Palace”.

gallery icon

Atpūties pēc koronavīrusa pandēmijas laika, Žoržs ir enerģijas pilns un, dziedot daudzas tautā mīlētas dziesmas, priecē savus klausītājus. „Mūziķiem ir jādzied tādas dziesmas, kas patīk klausītājiem, tāpēc bieži vien savā repertuārā iekļauju citu komponistu sacerēto,” paskaidro Siksna.

Kā Žoržs Siksna striptīzu demonstrēja

gallery icon

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!