foto: Brendan Beirne/Shutterstock/ Vida Press
Princese Diāna savulaik karalieni dēvējusi pavisam familiārā mīļvārdiņā
Princese Diāna karalieni uzrunājusi īpaši mīļā vārdā, un Viņas Majestāte nav iebildusi, pat par spīti protokolam.
Slavenības
2020. gada 2. jūlijs, 05:38

Princese Diāna savulaik karalieni dēvējusi pavisam familiārā mīļvārdiņā

Jauns.lv

Arī pēc šķiršanās no prinča Čārlza princese Diāna savulaik saglabājusi ciešas attiecības ar karalieni, kas tādas esot palikušas līdz pat viņas traģiskajai nāvei. Diāna vīramāti saukusi īpašā vārdā, kādu pat karaliskajā ģimenē ļoti mīļotā hercogiene Ketrīna vēl nav atļāvusies lietot.

Raksts tapis 2020. gada jūlijā 

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

gallery icon

Pēdējos desmit savas dzīves gadus princese Diāna savu vīramāti saukusi par „mammu”, - informē izdevums „Good Housekeeping”. Lai gan Diānas un prinča Čārlza laulība izira jau 1992. gadā, un 1996. gadā viņi šķiršanos nokārtoja oficiāli, princese šo pārmaiņu laikā esot meklējusi atbalstu tieši pie vīramātes. Reiz Diāna „šņukstot” zvanījusi karalienei – atklāts 2017. gadā iznākušajā dokumentālajā filmā „Diāna: viņas pašas vārdiem” („Diana: In Her Own Words”).

foto: CAMERA PRESS/Glenn Harvey / Vida Press

Abas augstdzimušās dāmas vienojusi īpaši cieša saikne, tāpēc karaliene atļāvusi vedeklai viņu saukt par „mammu”.

Šis mīļvārds varētu pārsteigt daudzus karaliskās etiķetes zinātājus, jo šajā ģimenē nav pieņemts, ka Viņas Majestāti uzrunātu neformālos mīļvārdos. Jaunpienācējiem (kā Meganai Mārklai) sarunā ar karalieni jālieto uzruna „Jūsu Majestāte” līdz viņš vai viņa nodibina ciešākas attiecības ar monarhu. Tikai pēc tam pieļaujama pāreja uz draudzīgāku uzrunu, kā, piemēram, „kundze”.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon

Tiesa, princese Diāna nav vienīgā, kas par spīti protokolam, uzrunājusi karalieni citādi, nevis kā Viņas Majestāti. Mīļvārdus Elizabetei II devuši viņas mazbērni un mazmazbērni. Princis Džordžs viņu iesaucis par „gan-gan”, taču viņa tētis princis Viljams, kad bijis mazs, omīti uzrunājis par „Geriju”.

Princis Džordžs un karaliene Elizabete II

gallery icon

Reiz, pakrītot Bakingemas pils garajos gaiteņos, mazais Viljams saucis „Gerij, Gerij”. Kad viens no viesiem Viņas Majestātei apjautājies, kurš te ir Gerijs (Gary), karaliene paskaidrojusi: „Es esmu Gerijs. Viņš vēl nav iemācījies izrunāt vārdu vecmāmiņa (Granny).”

foto: CAMERA PRESS/Glenn Harvey / Vida Press
Princis Viljams bērnībā ar omīti un vecvecmāmiņu.

Arī prinča Džordža un princeses Šarlotes iecienītais apzīmējums „gan-gan”, visticamāk radies, līdzīgi kā viņa tētim uzruna „Gerijs”. Vecvecmāmiņa jeb „great-grandmother” mazam bērnam ir grūti izrunājams vārds.

foto: action press/ Vida Press
Karaliene Elizabete II un princis Viljams.

Kembridžas hercogiene Ketrīna vēl nav sasniegusi to tuvības līmeni, lai uzrunātu karalieni kā „mammu”, taču viņa ir karaļnamā ļoti ieredzēta, un faniem šķiet, ka tas varētu būt tikai laika jautājums.

Karaliene Elizabete II un hercogiene Ketrīna viesojas koledžā Londonā

gallery icon

Karaliene Elizabete II un hercogiene Ketrīna 2012. gadā Lesterā

2012. gadā, kad Ketrīna devās karalienes Elizabetes II 60. gadu valdīšanai par godu rīkotajā turnejā pa Lielbritāniju, vīrs princis Viljams ...

gallery icon