Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem

gallery icon
29
Slavenības
2020. gada 9. jūnijs, 07:24

Britu princis Edvards paziņo, ka viņa bērni nepildīs karaliskos pienākumus

Jauns.lv

Karalienes Elizabetes II jaunākais dēls princis Edvards ar sievu Veseksas grāfieni Sofiju pieņēmuši lēmumu, ka viņu bērni neuzņemsies karalisko pienākumu pildīšanu, kad pieaugs. Vecāki savu meitu un dēlu audzina ar izpratni, ka viņiem būs jāstrādā, lai pelnītu sev iztiku.

foto: DPPA/Sipa USA/ Vida Press
Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem uz Bekingemas pils balkona.

Veseksas grāfiene Sofija (55) intervijā izdevumam “The Sunday Times Magazine” norādījusi, ka esot “ļoti maz ticams”, ka lēdija Luīze Vindzora (16) un Severnas vikonts Džeimss (12) lietos “Viņu Karaliskā Augstība” titulus pēc tam, kad būs sasnieguši 18 gadu vecumu.

“Mēs cenšamies viņus audzināt ar izpratni, ka viņiem, visticamāk, vajadzēs strādāt, lai nopelnītu sev iztiku,” norādījusi grāfiene Sofija. “Tāpēc mēs pieņēmām lēmumu nelietot titulus “Viņu Karaliskā Augstība”. Viņiem tie ir, un bērni paši var pieņemt lēmumu tos lietot pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas. Es gan domāju, ka ir ļoti maz ticams, ka viņi tos lietos.”

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2019. gadā.

Luīzes un Džeimsa mamma arīdzan norādījusi, ka ļoti cenšas, lai viņas bērniem būtu “normāla” dzīve. Lai atvases apmeklētu “parastu skolu” un dodos ciemos pie draugiem uz viņu ballītēm.

Pirms koronavīrusa pandēmijas un ieviestās karantīnas ģimene nedēļas nogalēs daudz laika veltījusi pastaigām ar suņiem un regulāri tikušies ar draugiem.

Rīgā viesojas britu princis Edvards un grāfiene Sofija

gallery icon
19

“Ne visiem vecvecāki dzīvo pilī. Taču tam, uz kurieni tu ej un kas viņi ir, nav lielas nozīmes. Kad bērni ir kopā ar karalieni, viņa ir viņu vecmāmiņa,” norādījusi Sofija.

Grāfiene pastāstījusi, ka viņas vīrs ir ļoti “gādīgs tētis”, kuram turklāt labi padodas “barbekjū gatavošana”, kas bērniem ļoti patīk. Princis Edvards kopā ar dēlu bieži dodas makšķerēt, bet abi ar meitu nododas izjādēm zirga mugurā.

foto: David Hartley/Shutterstock/ Vida Press

Grāfiene cer, ka lēdija Luīze turpinās izglītību universitāte, jo meitene esot apķērīga un gudra. “Es viņai nespiedīšu, ja vien pati vēlēsies. Viņa ir diezgan gudra, tāpēc domāju, ka tā varētu notikt, par Džeimsu pagaidām gan nemācēšu teikt.”

Luīze savai mammai piedzima priekšlaicīgi, vienu mēnesi pirms paredzētā laika un svēra vien divus kilogramus. Meitenei ir acu eksotropija, un viņai vairākas redzes veiktas redzes uzlabošanas operācijas. Ar operāciju palīdzību Luīzei koriģēta “stipra šķielēšana”. “Skatiens joprojām nav ideāls, bet kurš no mums gan ir,” norādījusi Sofija.

foto: Vida Press
Princis Edvards un grāfiene Sofija ar meitu.

Grāfiene piedzīvojusi arī ļoti biedējošu dzemdību pieredzi. Viņa zaudējusi piecus litrus asiņu. 2014. gadā, kad Sofija piedalījās priekšlaicīgi dzimušo bērnu nodaļas atklāšanā “Frimley Park Hospital” slimnīcā, grāfiene izplūda asarās, satiekot vecmātes, kuras izglāba viņai dzīvību.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press

“Pirmos 10 gadus pēc Luīzes piedzimšanas man bija ļoti grūti apmeklēt priekšlaicīgi dzimušo bērnu nodaļas. Tas viss man atsauca atmiņā pašas pieredzi, bet es esmu iemācījusies tikt tam pāri,” apliecina Veseksas grāfiene Sofija.

foto: Nils Jorgensen/Shutterstock/ Vida Press