foto: Juris Rozenbergs
"Šis viss ātrāk par diviem trim mēnešiem nebeigsies," - prognozē Gunārs Ķirsons
Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtas situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikti vairāki ierobežojumi. Tālab arī uzņēmējs Gunārs Ķirsons pieņēmis atbildīgu lēmumu uz laiku slēgt "Lido" ēdināšanas iestādes.
Slavenības
2020. gada 30. marts, 07:02

"Šis viss ātrāk par diviem trim mēnešiem nebeigsies," - prognozē Gunārs Ķirsons

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Ēdināšanas un pārtikas pārstrādes uzņēmuma "Lido" valde pieņēmusi lēmumu uz laiku apturēt visu restorānu un veikalu darbību. Tas nolemts saistībā ar jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatību. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" uzņēmuma "Lido" dibinātājs Gunārs Ķirsons atzinis: „Šī krīze ir citādāka nekā iepriekš piedzīvotā.”

Ķirsons atklājis, ka, sākoties vīrusa izplatībai, būtiski sarucis ēdināšanas iestāžu apmeklētāju skaits: „Mēs ik dienas apkalpojām vidēji 20–30 tūkstošus klientu. Diemžēl esošajā situācijā tie samazinājās līdz pat 10 tūkstošiem. Mums arī ir jādomā par cilvēku drošību. Ir jāievēro visi drošības pasākumi un stingras higiēnas normas, nevaram būt simtprocentīgi droši, ka mūsu darbinieki ir pasargāti no saslimšanas. Tāpēc esam pieņēmuši smagu, bet ļoti atbildīgu lēmumu uz laiku slēgt visus "Lido" restorānus, nedomājot par finansiālajām sekām, bet gan par atbildību pret valsti,” uzsvēra Ķirsons.

„Šī krīze ekonomikā būs pilnīgi citādāka, tās sekas šobrīd īsti nav aptveramas,” saka uzņēmējs. Taujāts par turpmāko darbinieku likteni, Ķirsons saka: „Pieņemot šo lēmumu slēgt "Lido" ēdināšanas iestādes, uzņēmuma darbiniekiem bez maksas tika izdalīta visa "Lido" restorānos un veikalos saražotā pārtika, lai viņiem būtu nepieciešams pēc iespējas mazāks kontakts ar apkārtējiem un viņi varētu uzturēties mājās saskaņā ar valdības lēmumu. Mūsu darbinieki ir kā viena liela ģimene, un viņi iespēju robežās tiks atbalstīti šajā krīzes laikā, kad uzņēmumā ir dīkstāve. Mēs sekosim līdzi situācijas attīstībai un ziņosim par tirdzniecības vietu atvēršanu apmeklētājiem, kad tas būs droši un saskaņā ar atbildīgo institūciju ieteikumiem,” informēja Ķirsons.

Gunārs Ķirsons pie plīts savā uzņēmumā „Lido Domina” atklāšanā.

gallery icon

Uzņēmējs atzina, ka cenšas normas robežās ievērot visus noteikumus, lai pasargātu savu un apkārtējo veselību, taču nekāda mājās sēdēšana gan viņam nesanākot: „Man šobrīd ir ļoti rosīgs laiks saistībā ar uzņēmējdarbību. Ir ļoti daudz darīšanu ar "Lido" pagaidu slēgšanu, tāpēc mājās sēdēt gluži nesanāk.”