foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO ar atmugurisku salto, kas lika satraukties ikvienam soctīklu lietotājam
Salto lēciens, kurš noslēdzās visai neparedzēti.
Trakā pasaule
2020. gada 24. februāris, 14:14

VIDEO ar atmugurisku salto, kas lika satraukties ikvienam soctīklu lietotājam

Jauns.lv

Šonedēļ sociālajos tīklos lielu popularitāti ieguvis video, kurā puisis veic atmugurisku salto lēcienu, bet tas noslēdzas neveiksmīgi. Šausminošais video pierāda to, ka vizuālie efekti spēj būt ļoti pārliecinoši. Tas ieguvis jau vairāk nekā 170 000 laiku.

Video redzams puisis, kurš augstpapēžu zābakos mēģina veikt salto lēcienu, bet, kad viņa zābaku papēži saskaras ar zemi, jaunieša ķermenis sabrūk daudzos gaļīgos gabalos.

Video ir satraucošs, nepatīkams un reizē arī aizraujošs, tāpēc daudzi to noskatījušies vairākkārt.

Video oriģinālu publicējis vizuālo specefektu mākslinieks Anils Kumars, kurš apstrādājis vienu no triku meistara Džembas Sanda materiāliem.

foto: Ekrānuzņēmums
Salto lēciens, kurš noslēdzās visai neparedzēti.

"Vērot, kā cilvēks sadalās gabalos, noteikti ir šausminoši," stāsta Anils Kumars.

"Bet tas, kā viņš sabrūk gabalos, vairāk ir kā karikatūra, līdzīgi, kā esam redzējuši animācijas filmās "Looney Tunes" un "Toms un Džerijs"," turpina mākslinieks.

Anils atzīmēja, ka Sanda "YouTube" video parasti ir ļoti pārsteidzoši un apbrīnojami. Salto un dažādu citu lēcienu meistars nekad nekļūdās, un viņš vienmēr piezemējas uz kājām.

"Mans mērķis bija abus šos aspektus pacelt jaunā līmenī, un es domāju, ka šī ideja nostrādāja," stāstīja Kumars.

"Es centos izaicināt sevi un padarīt neparedzēto vēl neprognozējamāku, tāpēc Džembas saturs tam bija lieliski piemērots," skaidro mākslinieks.

foto: Ekrānuzņēmums
Ko tādu negaidīja neviens skatītājs.

Anils Kumars specefektu veidošanu apguva, skatoties "YouTube" atrodamās pamācības. Viņu jau sen interesējusi vizuālo efektu veidošana un 2004. gadā puisis savā mājas datorā sācis rotaļāties ar video rediģēšanu.

"Mani vienmēr interesējusi filmu veidošana un vizuālo efektu radīšana, pat pirms parādījās "YouTube". Pēdējās desmitgades laikā šī platforma cilvēkiem ir krietni atvieglojusi dažādu hobiju apgūšanu," skaidro Anils.

Anils publicējis arī video, kurā sociālo tīklu lietotāji soli pa solim var izsekot tam, kā tapa specefekti. Izmantojot Adobe "After Effects" un "Blender" programmas, viņš izveidoja Sanda trīsdimensiju modeli, kuru vēlāk animācijā pārvērta par sadrupušu čupiņu. Pēc nelielas uzlabošanas, Anils no video pirmavota izdzēsa Sandu un aizstāja viņu ar savu izveidoto modeli.

Mākslinieks stāsta, ka video montāža aizņēmusi vairākas stundas, bet pēc tam vēl pāris stundas pavadītas, lai to pilnveidotu un nogludinātu neprecizitātes.

Viņš topošajiem specefektu meistariem iesaka turpināt praktizēties.

Tēmas