foto: Eseksas ugunsdzēsības dienests
Dusmīgs bruņurupucis Ziemassvētkos aizdedzina savas mājas, bet tiek laimīgi izglābts
Bruņurupucis pēc izglābšanas esot izskatījies dusmīgs.
Trakā pasaule
2019. gada 26. decembris, 21:44

Dusmīgs bruņurupucis Ziemassvētkos aizdedzina savas mājas, bet tiek laimīgi izglābts

Jauns.lv

45 gadus vecs mājas bruņurupucis Anglijā Eseksas grāfistes pilsētā Etlsfordā vainojams 25. decembra vakarā izraisītā ugunsgrēkā, vēsta Lielbritānijas mediji.

"Sky News" vēsta, ka kādas mājas saimnieki bija devušies prom no Dutonhilas (netālu no Stanstedas lidostas) svinēt Pirmos Ziemassvētkus, bet bruņurupucis bija mājās palicis viens.

Rāpulis apgāza savu sildāmo lampu, kas nokrita tieši uz paklāja un izcēlās ugunsgrēks. Visa māja ātri piepildījās ar dūmiem, bet dzīvniekam par laimi iedarbojās ugunsdzēsības signalizācija.

Bez bruņurupuča mājās neviena nebija, bet kaimiņi sadzirdēja skaļo signalizāciju un nekavējoties zvanīja "999", izsaucot ugunsdzēsējus.

Glābēji ieradās ļoti operatīvi un izglāba rāpuļa dzīvību.

Eseksas ugunsdzēsēju paziņojumā tika minēts, ka 45 gadus vecajam bruņurupucim ļoti paveicies, kā arī to, ka izmeklēšanā konstatēts, ka tieši viņš vienīgs pie ugunsnelaimes izcelšanās. Tāpat ziņojumā sociālajos tīklos tika ziņots, ka izglābtais rāpulis notikuma vietā "esot izskatījies dusmīgs".

Britu mediji ziņo, ka šis nav pirmais gadījums pasaulē, kad kāds bruņurupucis vainojams ugunsnelaimes izraisīšanā. 2017. gadā ASV Teksasas štata vienā no lielākajām pilsētām Sanantonio dzīvnieks aizdedzinājis sava saimnieka kaimiņa māju. Rāpulis ugunsnelaimē tika cauri sveikā, vien ar nelieliem apdegumiem, jo cieta viņa ķepa.