foto: Juris Rozenbergs
Filmas "Dvēseļu putenis" zvaigzne ikdienā strādā par garderobisti
Grēta nu sapņo par tālāku aktrises karjeru.
Kino
2019. gada 17. novembris, 08:31

Filmas "Dvēseļu putenis" zvaigzne ikdienā strādā par garderobisti

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunajā pašmāju filmā "Dvēseļu putenis" nozīmīga loma ir Grētai Trušiņai - izrādās, viņa nemaz nav aktrise, bet ikdienā strādā par garderobisti, raksta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kino mīļotāji un prominences apmeklē Dzintara Dreiberga filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrādi

gallery icon
85

Grēta ikdienā studē filoloģiju un strādā Jaunajā Rīgas teātrī. Varētu šķist, ka viņa ir kāda no Jaunā Rīgas teātra jaunajām aktrisēm, taču Grēta pieklusinātā balsī paskaidro: „Nē, nē, es strādāju teātrī par garderobisti un biļešu kontrolieri. Šo darbu daru, lai varētu savienot ar studenta dzīvi. Man tur ļoti patīk."

"Jaunajā Rīgas teātrī ir tāda atmosfēra, tāda enerģētika, ka, pat stāvot garderobē, tas viss ir jūtams. Tur mākslinieciskais gars virmo visapkārt," atzīst Grēta.

Filmā viņa nonākusi vienkārši – ar kastinga starpniecību. „Biju pieteikusies "Casting Bridge" aktieru atlašu aģentūrā. Un nu esmu piepildījusi savu lielāko sapni – esmu nofilmējusies ļoti nozīmīgā, īpašā un patriotiskā filmā. Tas ir vēl vairāk, nekā biju cerējusi,” nosaka divdesmitgadīgā jauniete. „Es vispār brīnos, kā tādam amatierim kā man varēja uzticēt tik svarīgu lomu tik svarīgā filmā. Par to es biju diezgan lielā šokā,” nosaka Grēta, kas nolēmusi censties turpināt aktrises karjeru un arī izglītoties šajā jomā.

Kadri no filmas "Dvēseļu putenis" uzņemšanas aizkulisēm

Kadri no filmas "Dvēseļu putenis" uzņemšanas aizkulisēm.

gallery icon
34