foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Princis Harijs un hercogiene Megana atklāj, cik ļoti viņi ienīst karalisko dzīvi
Princis Harijs un hercogiene Megana.
Slavenības
2019. gada 29. oktobris, 17:24

Princis Harijs un hercogiene Megana atklāj, cik ļoti viņi ienīst karalisko dzīvi

Jauns.lv

Jaunās dokumentālās filmas “Harijs un Megana: Āfrikas ceļojums” (“Harry & Meghan: An African Journey”) veidotāji likuši akcentu uz jautājumu, vai princis Harijs un viņa sieva Megana spēj tikt galā ar to dzīvi, kāda viņiem ir tagad - kā sabiedrībā populāriem karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Filmas veidotāju prāt, jaunajai ģimenei ir ārkārtīgi grūti sadzīvot ar esošo spriedzi.

foto: James Whatling / MEGA / Vida Press
Princis Harijs un hercogiene Megana.

Jaunajā filmā princis Harijs pirmo reizi atklāti runājis par ilgu laiku klīstošajām baumām par nesaskaņām ar brāli princi Viljamu un viņa ģimeni. Lai gan Harijs apgalvo, ka mīl brāli, un ir pārliecināts, ka abi būs viens otram līdzās, ja to vajadzēs, viņš arī nenoliedz, ka spriedze abu attiecībās nereti iezogas.

Hercogiene Megana iziet sabiedrībā „saderināšanās kleitā” un ar stilīgu somiņu

gallery icon

Runājot par pastiprināto uzmanību, kas viņam un sievai pievērta pēc kāzām, Harijs tajā vairāk redz negatīvo. Preses fotogrāfu pārliekā uzmanība viņā raisa nepatīkamas atmiņas. Neskaitāmie kameru objektīvi, kas pavērsti viņa ģimenes virzienā princim atsauc atmiņā visskumjākās atmiņas par viņa mammu princesi Diānu.

Hercogienes Meganas tērpi Dienvidāfrikas vizītes dienās

gallery icon

Harijs apliecina, ka viss notiekošais pasliktinājis viņa paša garīgo veselību. Filmā viņš arī izsakās, ka apsver domu pārcelšanos uz dzīvi Āfrikā kopā ar sievu un dēlu, jo tic, ka tur varētu baudīt rāmāku dzīvi prom no rampu gaismām.

foto: James Whatling / MEGA / Vida Press

Dokumentālajā filmā Megana atzīst, ka draugi viņu brīdinājuši jau pirms kāzām, ka bulvārprese izpostīs viņas dzīvi. To Saseksas hercogiene teic, tik tikko valdot asaras. Jautāta, vai viņai klājas labi, Megana, neko neslēpjot, atbild noliedzoši. Viņa piebilst, ka tiem, kuri apskauž viņas bagātību un slavu, “nav ne mazākās nojausmas”, kāda ir dzīve karaļnamā, jo viņi iepinušies visparastākajā slazdā, domājot, ka tur nu gan “zāle ir zaļāka”.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon

Dokumentālā filma savu pirmizrādi piedzīvojusi ap to pašu laiku, kad izziņots, ka Harijs un Megana gada beigās gatavojas doties sešas nedēļas garā atvaļinājumā, kura lielāko daļu plāno pavadīt Amerikā.  

Saseksas hercogu pāri filmā intervē tuvs Harija draugs Toms Bredbijs, tāpēc stāsts izdevies ļoti personīgs un atklāts.

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli 2019. gada 10. jūnijā.

gallery icon

Vairāki jau salīdzinājuši Tomu Bredbiju ar Martinu Bašīru, kuru pasaule iepazina, pateicoties princeses Diānas visvaļsirdīgākajai intervijai, kādu viņa bija sniegusi. Tajā viņa atzina, ka laulībā ar princi Čārlzu vienmēr bijuši trīs cilvēki (ar trešo domājot Kamillu Pārkeri Boulzu).

Arī Toms Bredbijs pamudinājis Hariju un Meganu uz līdz šim visvaļsirdīgāko un atklātāko interviju, kādu jaunā ģimene jebkad publiski sniegusi.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

Trauma, ko princis guva pēc mammas pāragrās nāves, ir jūtama vēl aizvien. Harijs apgalvo, ka ikreiz, kad zibspuldzes nozib viņa virzienā, tās viņam atgādinot par mātes traģisko likteni. Kad Bredbijs jautā, vai viņš ir visbeidzot iemantojis mieru pēc mammas nāves vai tā “joprojām ir rēta, kas struto”, Harijs atbild, ka visticamāk tomēr “strutojoša rēta”.

“Kā daļa no šīs ģimenes, esot šajā lomā un pildot šos pienākumus, ikreiz, kad pamanu kameru, ikreiz, kad dzirdu kameras klikšķi, ikreiz, kad uzplaiksnī zibspuldze, tas liek man atgriezties pagātnē. Vērtējot no šāda aspekta… šīs ir visbriesmīgākais atgādinājums par viņas dzīvi,” secina Harijs. Princis gan atzīst, ka ir gandarīts turpināt mammas iesākto darbu labdarībā, taču arī tas darot viņu ļoti emocionālu.

Interesanti, ka filmā princis Harijs ne reizi nepiemin savu tēvu princi Čārlzu.

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon

Kad Toms Bredbijs jautā Meganai, vai viņa varētu tomēr “tikt galā” un “turpināt”, hercogiene atbild: “Es jau ilgāku laiku Harijam saku, ka nav pietiekami tikai kaut ko izturēt. Ka tāda nav dzīves jēga. Tev ir jāplaukst, jājūtas laimīgam. Es domāju, ka esmu ļoti centusies pieņemt šo britu sīkstumu. Es centos. Es centos. Taču tas, ko šāda nostāja nodara iekšējai pasaulei, visticamāk, ir kas ļoti postošs.”

Kad Bredbijs iebilst, ka “sīkstumam” ir savas priekšrocības, Megana tam nepiekrīt. “Es domāju, ka viss būs godīgi,” viņa apliecina. “Ar šo ir visgrūtāk samierināties.”

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon

Bredbijam pieminot neizmērojamo bagātību un slavu, ko nesusi šī laulība, Megana neiztur. “Manuprāt, vienmēr šķiet labāk tur, kur tu neesi. Tev nav ne mazākās nojausmas. Ir patiešām grūti izprast, kāda ir šī dzīve. Es zinu, kā tas izskatās no malas, bet patiesībā tā ir pavisam citāda,” apliecina hercogiene.

Hercogiene Megana ar dēlu un auklīti Keiptaunas lidostā

gallery icon