foto: Robert Hanashiro-USA TODAY via I/ Vida Press
Plikpauraini vīrieši esot inteliģentāki, veiksmīgāki un nobriedušāki
Finanšu žurnāls “Forbes” Dveinu Džonsonu nosaucis par šogad visvairāk nopelnījušo aktieri Holivudā. Šis tituls viņam piešķirts ne pirmo gadu…
Slavenības
2019. gada 20. septembris, 11:25

Plikpauraini vīrieši esot inteliģentāki, veiksmīgāki un nobriedušāki

Jauns.lv

Labas ziņas vīriešiem, kurus nemīl mati! Nesenā pētījumā noskaidrots, ka vīrieši, kuriem ir tendence uz plikpaurību, ir inteliģentāki, karjerā veiksmīgāki un paši vīrišķīgāki.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā “Social Psychological and Personality Science”, Barija universitātes (ASV) profesors doktors Frenks Maskarella lūdzis dalībniekus novērtēt vīriešus pēc viņu godīguma izpratnes, inteliģences un sociālā statusa.

Lai gan pētījumā secināts, ka plikpaurība samazina vīrieša fizisko pievilcību, sociālo aspektu ziņā šie vīrieši izrādījušies ievērojami pārāki.

“Es secināju, ka vīrieši, kas ir plikpauri, uz sabiedrību atstāj nomierinošu efektu un simbolizē laipnību, nevis draudus,” izdevumam “Daily Mail”  norādījis profesors.

“Ir daudz literatūras, kas parāda – lai gan sievietēm patīk fiziski pievilcīgi vīrieši, viņas arī ļoti pievelk augsts sociālais statuss.”

Šis pētījums tikai apstiprinājis iepriekš Pensilvānijas universitātes veikto izpēti, kurā secināts, ka plikpauraini vīrieši biežāk ir vadoši un panākumiem bagāti.

Šajā pētījumā norādīts, ka arī vīrieši, kas no dabas nav mantojuši plikpaurību, bet skuj kailu galvu, nozīmīgās sarunās tomēr izrādīsies veiksmīgāki.

Pētījuma galarezultātā secināts ka plikpauraini vīrieši tomēr uzskatāmi kā pievilcīgāki visos aspektos.

Kādā citā pētījumā, kas veikts Sārlandes universitātē (Vācija), secināts, ka sievietes plikpaurainus vīriešus uztver kā inteliģentākus un gudrākus. Taču ir kāds “bet”. Šiem vīriešiem jābūt pilnībā plikpaurainiem. Tie, kuru galvas plikpaurība skārusi tikai daļēji, pētījumā novērtēti zemāk.