foto: LETA
Portugāles cietumā ieslodzīts brits centies izbēgt, ieziežoties ar eļļu un lienot caur restēm
Trakā pasaule
2019. gada 20. augusts, 12:01

Portugāles cietumā ieslodzīts brits centies izbēgt, ieziežoties ar eļļu un lienot caur restēm

Jauns.lv

30 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Marks Roskalers pieķerts centienos izbēgt no Portugāles cietuma, kurā viņš izcieš sodu par zādzību un cilvēka nolaupīšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrietis centies izkļūt no savas ieslodzījuma kameras, ieziežot savu ķermeni ar eļļu, izsitot logu un cenšoties tikt ārā, izslīdot caur logu nosedzošajām restēm.

Viņa bēgšanas mēģinājumu ap plkst. 23 gan pamanījuši cietuma apsargi. Kamerā arī atrasti vairāki priekšmeti, kas liecina par Roskalera gatavošanos izlauzties no cietuma.

2012.gadā Roskaleram tika piespriests 7 gadu cietumsods par laupīšanu kādā bārā. Tolaik viņš draudējis upurim, ka "sašķaidīs viņa galvu ar āmuru", gūstot 6300 mārciņu laupījumu. 2015.gadā noziedznieks pirmo reizi izbēdzis no ieslodzījuma, brīvībā klaiņojot 9 dienas, pēc kā pats tomēr pieteicies policijā.

Kā atklāj portugāļu televīzijas kanāls "TVI", Roskalers gaidījis tiesas prāvu sakarā ar izdarītajām zādzībām un arī cilvēka nolaupīšanu. Tikai maijā viņš tika pārcelts no citas ieslodzījuma vietas, jo jau atkal centies izbēgt.