foto: LETA
Mazpilsētas eksperiments neizdevās: Valkā pēkšņi atceļ divu populāru grupu koncertus
Viens no atceltajiem pasākumiem bija "Labvēlīgā Tipa" koncerts - biļetes uz to maksāja 10 eiro.
2019. gada 19. jūlijs, 06:11

Mazpilsētas eksperiments neizdevās: Valkā pēkšņi atceļ divu populāru grupu koncertus

Jauns.lv

Valkā, kas pēdējos gados izcēlās ar itin bagātīgu un dinamisku kultūras dzīvi, vienā laikā piepeši atcelti divi labi atpazīstamu mākslinieku koncerti, portālam Jauns.lv ziņo kāds lasītājs.

Jau labu laiku rīkoto kultūras pasākumu sarakstos pietiekami bieži parādījās arī Valkas vārds. Pierobežas pilsētā netrūka ne koncertu, ne pasākumu jauniešiem un vecākiem ļaudīm, taču vasaras mēnešos nu ir gadījies tā, ka 21. jūlijā plānotais grupas “Labvēlīgais Tips” koncerts ir atcelts. Tāpat atcelts ir arī sieviešu vokālā ansambļa “Tautumeitas” koncerts, kuram bija jānotiek 4. augustā.

Neesot bijusi pietiekoša cilvēku interese

Portāls Jauns.lv sazinājās ar Valkas kultūras nama direktoru Māri Žigatu, lai noskaidrotu iemeslus tam, kādēļ vienlaikus atcelti divi no vasaras koncertiem. “Lai koncerts varētu notikt, cilvēkiem ir jāpērk biļetes,” skaidroja Žigats, piebilstot, ka cilvēku interese par abiem pasākumiem izrādījusies nepietiekoša, lai tos varētu noorganizēt, pēcāk samaksājot gan māksliniekiem, gan par nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu.

“Uz “Labvēlīgo Tipu” četras dienas pirms koncerta bija nopirktas ap 200 biļešu, savukārt uz “Tautumeitām” – ap 100. Skaidrs, ka ar to nepietiek, lai pasākumi varētu notikt,” papildināja Žigats. Bet šie neesot bijuši pašvaldības rīkoti kultūras notikumi. “Šis bija tāds vasaras eksperiments. Atliek secināt, ka mazās pilsētās ir salīdzinoši grūti organizēt šādus koncertus, īpaši, ja salīdzinoši netālu ap to laiku notiek vērienīgāki festivāli,” piebilda Žigats.

Vietējā kultūras nama vadītājs arī norādīja, ka,diemžēl cilvēku aktivitāte un ieinteresētība vietējā kultūras dzīvē neradot sajūsmu. Jāpiebilst, ka biļešu cena uz abiem pasākumiem bija 10 eiro.