foto: Instagram
Interneta asprāši atmasko vietējo influenceri Lindu, kura pūlas radīt intelektuāles tēlu, bet...
Linda lasa. Vienu un to pašu grāmatu gadiem.
Trakā pasaule
2019. gada 4. jūlijs, 21:30

Interneta asprāši atmasko vietējo influenceri Lindu, kura pūlas radīt intelektuāles tēlu, bet...

Jauns.lv

Par pēkšņu zvaigzni vietējos soctīklos kļuvusi jauna sieviete vārdā Linda Raklinska. Lindai "Instagram'ā" ir jau teju 14 000 sekotāju un simtiem fotogrāfiju, no kurām daudzās redzama viņas aizraušanās ar grāmatām. Taču viss nav gluži tā, kā izskatās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Linda Raklinska vienā no ierakstiem "Instagram" teic, ka par grāmatu mīļotāju kļuvusi pirms aptuveni pieciem gadiem. Tiktāl tā, visticamāk, ir taisnība, taču tālākais atklāj nedaudz citādāku patiesību par it kā inteliģento influenceri.

Proti, citā sociālajā tīklā - tviterī - cēsinieks Jānis vērsa uzmanību uz atsevišķiem Lindas Raklinskas instagrama vēstījumiem, no kuriem kļuva skaidrs, ka grāmatas viņa, iespējams, tiešām mīl, taču tikai dažas. Un tās vairāk tiek izmantotas pozēšanai smukbildītēm, nevis pēc būtības. Jāņa Sildnika analītiskais tvīts tviterī izpelnījās milzu popularitāti, kā arī raisīja publikas smaidu par to, ko Linda cenšas pateikt, un kā ir patiesībā.

Nevienā no Lindas Raklinskas instagrama "poustiem" nav redzams, piemēram, grāmatu plaukts, bibliotēka. Taču gadu no gada dominē burtiski dažas grāmatas, galvenokārt populārās ezoterikas daiļliteratūra par pašiedvesmu, dvēseles ceļiem. Autori: Ošo, Koelju, Ņūtons (ne Īzaks!), Šarma.... Acīgākie soctīklotāji pamanījuši, ka viena un tā pati grāmata "tiek lasīta" mēnešiem ilgi, attēlos mainoties pat vietām, līdz kurienei tekstā skaistule tikusi - piemēram, aprīlī izlasīts tālāk nekā jūnijā. Tāpat cilvēki norāda, ka grāmatas Lindas influenceres karjerā ir tikai objekts, uz kā projicēt pašai sevi, seksapilo augumu un daiļumu. Jāteic, ka ļoti dīvaini daudziem šķiet tīri fiziskie lasīšanas paradumi - Linda fotografējas pozās, kādās parasti grāmatas neviens nelasa. Bet vienā no viņas attēliem atvērta grāmata pat novietota uz velosipēda stūres lietus laikā. Meitene instagram'ā sevi atzinusi par zvērinātu grāmatu mīļotāju un cītīgu lasītāju, un ar saviem attēliem mudina arī citus lasīt un izglītoties.

Ceturtdienas garumā Linda un arī viņas draugs instagram'a vēstījumos vairākkārt norādīja, ka Lindas fotogrāfijas ir pārprastas. Viņa tik tiešām esot izveidojosi grāmatu lasītāju klubiņu un nodarbojas ar literatūras sūtīšanu tiem, kam neesot iespēju grāmatas nopirkt. Tāpat viņa soctīklos organizē konkursus ar grāmatām balvā. Jaunā sieviete savos "storijos" pauda sašutumu par radušos ažiotāžu un saka, ka pūlas laist gar ausīm "heiteru" komentārus, jo gatavojas savai 32. dzimšanas dienai, kas ir tieši piektdien. Apsveicam!

Instagram influencere Linda un viņas grāmatu lasīšanas paradumi

gallery icon
50

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas