foto: WENN.com/Vida Press
Prinča Harija un hercogienes Meganas dēlam miesassargu netrūkst
Princis Harijs un Megana Mārkla.
Slavenības
2019. gada 27. jūnijs, 15:35

Prinča Harija un hercogienes Meganas dēlam miesassargu netrūkst

Jauns.lv

Prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas dēliņš Ārčijs Harisonos Mauntbatens-Vindzors, iespējams, ir vislielākajā drošībā esošās karaliskās ģimenes pārstāvis uz mūsu zemes.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Frogmoras kotedža.

Izdevuma „The Daily Mail” rīcībā nonākusi informācija, ka princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla jūtas atviegloti tikai tagad, kad viņi jaunajās mājās Frogmoras kotedžā Vindzorā nodrošināti ar 20 miesassargiem, kas ir viņu rīcībā 24 stundas diennaktī.

foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Ar droniem filmēt vai fotografēt virs Frogmoras kotedžas kategoriski aizliegts, pretējā gadījumā draud kriminālatbildība.

Savukārt šāda drošība nevar izmaksāt lēti. Apsardzes darbinieki, kas nāk no Londonas metropolitēna policijas dienesta un Temzas ielejas policijas, Lielbritānijas nodokļu maksātājiem izmaksā aptuveni 750 000 sterliņu mārciņu gadā (840 000 eiro).

foto: REX/ Vida Press
Drošības kameras.

Atvaļinātais galvenais superintendants Dejs Deiviss (bijušais galvenais atbildīgais par karaliskās ģimenes drošību) izdevumam „The Daily Mail” norādījis, ka daudzi „apšauba, vai bija prātīgi pārcelties prom no nevainojami pienācīgi apsargātās karaliskās rezidences”, ar to domājot Saseksas hercogu pāra iepriekšējās mājas Kensingtonas pilī Londonā.

foto: REX/ Vida Press
Zīme pie vārtiem, kas ved uz Frogmoras kotedžu Vindzorā.

Kāda cita karaļnamam pietuvināta persona apliecinājusi, ka „pāris līdz šim iztērējis 250 000 sterliņu mārciņu, lai nodrošinātu, ka īpašumā tiek ievēroti visaugstākie drošības standarti. Drošība pārim ir pati svarīgākā. Uzsākta plaša mēroga apzaļumošana, kas izmaksās līdz 20 000 sterliņu mārciņām, un kam paredzēts paslēpt īpašumu no sabiedrības acīm.”

foto: Flynet - Splash News/ Vida Press

Summa paredzēta ainavu dizaina plānu īstenošanai Frogmorā, kur pēc „The Daily Mail” rīcībā esošās informācijas jābūt āra drošības gaismām un ātri augošiem kokiem un krūmiem, kam jāieskauj māja lielāka privātuma nodrošināšanai.

foto: Weir Photos / Splash News/ Vida Press

Ziņas par šīm naudas summām nonākušas atklātībā pēc tam, kad iesniegta karaliskās ģimenes gadskārtējā finanšu atskaite, kurā uzrādītas arī Saseksas hercogu pāra Frogmoras kotedžas renovācijas darbu izmaksas. Pāris izlietojis 2,4 miljonus sterliņu mārciņu (2,7 miljoni eiro) no nodokļu maksātāju naudas, lai renovētu ēku un labiekārtotu mājas interjeru, kas iepriekš esot bijis „sliktā stāvoklī”.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Lai gan tas izklausās daudz, salīdzinājumam jānorāda, ka Saseksas hercogi iztērējuši par 2,4 miljoniem eiro mazāk nekā Kembridžu pāris, labiekārtojot savas ģimenes 1A apartamentus Kensingtonas pilī Londonā.

ASV pirmais pāris ciemojas pie prinča Viljama un viņa ģimenes Kensingtonas pilī

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu savos apartamentos Kensingtonas pilī ciemos uzaicinājis ASV prezidentu Baraku Obamu un viņa kundzi Mišelu. ...

gallery icon
9