foto: Juris Rozenbergs
Tomass Kleins kļuvis par tēvu vēl vienai meitai
Slavenības
2019. gada 1. jūlijs, 06:47

Tomass Kleins kļuvis par tēvu vēl vienai meitai

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Sabiedrībā zināmais mūziķis Tomass Kleins (53) pēc šķiršanās no sievas Martas kļuvis par tēvu vēl vienai meitai, ko viņam dāvājusi sieviete, kas ir teju vienaudze ar skatuves mākslinieka vecāko meitu Džeinu (24), raksta žurnāls "Kas Jauns".

Beidzamos gadus mūziķis vadījis noslēgtu dzīvi, izvairoties no publiskām aktivitātēm, un plašākai sabiedrībai bija redzams tikai uz skatuves, koncertējot kopā ar domubiedriem grupas "Saldās sejas" sastāvā. Pirms daudziem gadiem darbību beigusī grupa pēc dzejnieka un mūziķa Guntara Rača iniciatīvas atdzimusi un nu jau ir kļuvusi par iecienītu un bieži uz koncertiem aicinātu apvienību. Aizvadītajā mēnesī Tomass Kleins ieradās uz "Saldo seju" albuma "Klausieties visi!" prezentācijas pasākumu. Mūziķis bija lieliskā noskaņojumā, mirdzošām acīm un smaidīgs. „Es vienkārši esmu laimīgs,” viņš neslēpa.

Izbauda, ka ir trīs meitu tēvs

Vaicāts, kā dzīve pēdējo gadu laikā iegrozījusies, Tomass atklāj: „Muzicēšanu, protams, nebiju pametis. Gan spēlēju pats mazākos pasākumos, gan ar grupu trīs gadus uz prāmja maršrutā Rīga–Stokholma. Nodarbojos arī ar pedagoģiju Liepājas Bērnu un jauniešu interešu centrā, kur jaunā paaudze pie manis nāk pasist bungas, izspēlēties ģitāru un padziedāt. Jau astoņus gadus atkal dzīvoju Liepājā, kur pēc mēneša beidzot pabeigšu mājas būvniecību. Un nu arī baudu pirmās vasaras atvaļinājuma nedēļas kopā ar meitām Džeinu (24) un Tīnu (11). Tīna skolas periodā dzīvo ar mammu Rīgā, bet tagad – uz brīvlaiku – ieradusies Liepājā pie manis. Dzīvojamies, runājamies, ejam uz jūru. Mums visiem kopā ir forši, un es no sirds izbaudu savu meiteņu kompāniju. Ļoti lepojos ar vecāko meitu Džeinu. Viņa ir jau pieaugusi, nupat pabeidza Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot uzņēmuma vadības un finanšu diplomu; strādā Liepājas Universitātē. Ir tāda laba sajūta, apzinoties, ka viņa daudzās sfērās jau ir gudrāka par mani.”

„Izbaudu, ka esmu tēvs, ka man ir manas meitas. Attiecības ar katru bērnu ir citādas, bet visas – patīkamas. Mums visu laiku ir interesanti. Pa vasaru ar vecākajām meitām skrienam uz jūru, parku, braucam ar velosipēdiem,” saka Kleins, kas ar Tīnas mammu Martu izšķīrās pirms septiņiem gadiem. „Taču mums ir lieliskas attiecības, labi saprotamies jaunākās meitas audzināšanas jautājumos, un var pat teikt, ka esam daudz draudzīgāki nekā laikā, kad dzīvojām laulībā,” atzīst Kleins.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Tomass 2008. gadā - ar toreizējo sievu Martu un meitu Tīnu.

Ar pavisam mazās meitas mammu kopā nav dzīvojis

Pašlaik mūziķis ir no attiecībām brīvs vīrietis, un jaunas mīlestības meklējumi viņam neesot aktuāli. „Esmu brīvs. Man ir vēl viena meitiņa, kas pasaulē nāca manā 50. jubilejas gadā. Tagad viņa ir divarpus gadu veca, aug pie mammas Liepājā, bet arī man netiek liegts ar viņu tikties un piedalīties rūpēs un audzināšanā.” Ar mazākās meitas māti, kura ir krietni jaunāka par pašu, Tomass tā pa īstam kopā pat neesot bijis.

„Kopdzīves mums nebija. Tā notika – mēs satikāmies, un pieteicās bērniņš. Tas taču ir lieliski, es priecājos. Labas attiecības man ir arī ar jaunākās meitas mammu, un tas priecē,” atklāj mūziķis, domīgi piebilzdams: „Nezinu, kāpēc, bet šobrīd nemaz negribu būt ar kādu kopā. Man tas nav vajadzīgs. Man ir baigi labi tā, kā ir.

Ģimeņu posmi ir izdzīvoti, tagad var pat teikt, ka izgaršoju dzīvi, mūziku un daru to, kas man ir jādara, ko man patīk darīt.

Vispār esmu uz tādas pozitīvas nots, baudu esību. Atvaļinājums jau kā tāds ir patīkams – no rīta pamostos, nekur nav jāskrien,” pasmaida Tomass.

Grupas "Saldās sejas" albuma “Klausieties visi!” prezentācija

Grupas "Saldās sejas" albuma “Klausieties visi!” prezentācija.

gallery icon
45