foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press
Princis Harijs hercogienei Meganai uzdāvājis jaunu gredzentiņu. Bet kāpēc?
Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs.
Slavenības
2019. gada 13. jūnijs, 11:14

Princis Harijs hercogienei Meganai uzdāvājis jaunu gredzentiņu. Bet kāpēc?

Jauns.lv

Aizvadītajā sestdienā Saseksas hercogiene Megana apmeklēja savu pirmo publisko pasākumu pēc dēliņa Ārčija piedzimšanas. Daudzi ievēroja, ka viņas pirkstā parādījies jauns gredzentiņš. Fani bija pārliecināti, ka to princis Harijs pasniedzis sievai, suminot viņu par dēla laišanu pasaulē. Tomēr jaunās rotaslietas pasniegšanas iemesls ir cits.

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press

Apmeklējot „Trooping The Colour” parādi Londonā, kas ir karalienes Elizabetes II oficiālās dzimšanas dienas svinības, Saseksas hercogiene Megana bija izvēlējusies tumši zilu tērpu un pieskaņotu cepurīti. Taču karaliskās ģimenes fani ievēroja ko līdz šim neredzētu – jaunu gredzentiņu mirdzam jaunās māmiņas pirkstā.

foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press
Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs.

Kļuvis zināms, ka šo juvelierizstrādājumu princis Harijs sievai pasniedzis pirmajā kāzu gadadienā, kas bija šā gada 19. maijā. Tā neesot dāvana, kas pasniegta par godu bērna piedzimšanai, kā daudzi pirmajā brīdī domāja.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Jaunais juvelierizstrādājums rotāja Meganas kreisās rokas zeltnesi, bija uzvilkts līdzās saderināšanās un laulības gredzenam.

Saseksas hercogiene Megana uz Bakingemas pili devās vienā karietē ar vīru princi Hariju, Kembridžas hercogienei Ketrīnu un Kornvolas hercogieni Kamillu. Viņa bija smaidīga, kā vienmēr, un māja ar rokus sveicienus tautai, kas bija pulcējusies Londonas ielās, lai vērotu „Trooping The Colour” parādi un noskatītos prominento viesu braucienā uz Bakingemas pili.

foto: Guy Bell/REX/ Vida Press

Meganas jaunais gredzens ir dārgmetāla stīpiņa, ko visapkārt rotā rinda briljantiņu. Šādus gredzenus mēdz dēvēt arī par mūžības vai bezgalības gredzeniem (jo dārgakmeņu rinda veido noslēgtu apli), un tos parasti pasniedz nozīmīgos dzīves notikumos.

foto: Paul Marriott / SplashNews.com/ Vida Press

Tas arī izskaidro, kāpēc daudzi domāja, ka gredzens Meganai pasniegts par godu dēla Ārčija nākšanai pasaulē šā gada 6. maijā.

Kāds ģimenes paziņa izdevumam „Us Wekkly” apliecinājis, ka šis ir „mūžības/gadadienas gredzens”, kas Meganai pasniegts pirmajā kāzu jubilejā. Šo informāciju apstiprina arī kāds vārdā nenosaukts informators slavenību žurnālam „People”.

Ģimenes draugs arīdzan apliecinājis, ka Meganai bijis grūti šķirties no piecas nedēļas vecā dēla, lai dotos uz svinībām. „Viņa ar bērnu pavadījusi gandrīz katru mirkli, un atvadīšanās bija grūta,” paziņa norāda izdevumam „Us Weekly”. „Taču Megana ļoti gribēja apmeklēt karalienes svinības.”

foto: Rupert Hartley/REX/ Vida Press

Tas, ka jaunais gredzentiņš nav dāvana, kas pasniegta par godu dēla laišanai pasaulē, nenozīmē, ka Meganai tāda nav, – norāda eksperti. Princis Harijs ir gādīgs un romantisks vīrs savai sievai, tāpēc visticamāk viņš Meganai pasniedzis ko īpašu, lai godinātu abu pirmdzimtā nākšanu pasaulē. Iespējams, ka Saseksas hercogienei tikai nav radusies izdevība to uzvilkt vai rotāties, šī tomēr bija tikai viņas pirmā iziešana sabiedrībā pēc bērna piedzimšanas. Tāpat iespējams, ka šāda dāvana nemaz nav valkājama vai nēsājama.

Nākamā Saseksas hercogienes iziešana sabiedrībā, visticamāk, būt dēla kristībās šajā vasarā.