foto: REUTERS/SCANPIX
Savu pirmo albumu izdod "Supernovas" uzvarētāji "Carousel"
Šogad Eirovīzijā Latvijas pārstāvjiem "Carousel" finālā tikt neizdevās.
Mūzika
2019. gada 29. maijs, 11:45

Savu pirmo albumu izdod "Supernovas" uzvarētāji "Carousel"

Jauns.lv

Debijas minialbumu jeb EP "Sketches of Sleepless Nights" izdevusi grupa "Carousel" - Latvijas pārstāvji šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Albumā iekļauti četri jauni skaņdarbi, kā arī dziesma “That Night”, kas šogad pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Izraēlā. Svinot albuma iznākšanu, grupa šovasar plāno koncertus visā Latvijā, kas tiks izziņoti pēcāk.

Albuma nosaukums - "Sketches of Sleepless Nights" - atspoguļo gan laiku, kad tika rakstītas dziesmas, gan maģisko diennakts tumšo daļu, par kuru stāsta albuma skaņdarbi. Tas ir kā ceļojums no krēslas līdz rītausmai, kad apstājas laiks un ir tikai mirklis, portālu Jauns.lv informēja albuma izdevēji "Universal Music Baltics".

"Supernovas 2019" fināls, kurā par uzvarētāju kļuva duets "Carousel"

gallery icon

“Šis albums ir “Carousel” pirmā pieredze, kopā komponējot mūziku, šis ir bijis radošs, spontāns un interesants process. Esam priecīgi par gala rezultātu un vēlamies pateikties mūsu producentam Aleksandram Volkam, kurš ļoti palīdzēja un pilnībā iedziļinājās mūsu mūzikā, to iemūžinot ierakstā”, stāsta Sabīne Žuga. “Carousel” atzīst, ka dalība starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā šī gada maijā sniegusi pamatīgu profesionālo pieredzi, kā arī iedvesmu radīt jaunu mūziku un uzrunāt arī starptautisku auditoriju.

"Carousel" sastāvā ir pieredzes bagāti mūziķi - dziedātāja Sabīne Žuga, ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kontrabasists Staņislavs Judins un bundzinieks Mareks Logins. Kā jau vēstīts, šomēnes Eirovīzijas dziesmu konkursā Izraēlā "Carousel" nepārvarēja pusfināla barjeru. Punktus pusfinālā Latvijai iedeva skatītāji no tikai divām valstīm - Lietuvas un Moldovas.

Krāšņi un daudzveidīgi - spilgtie Eirovīzijas finālistu priekšnesumi

Izraēlas pilsētā Telavivā norit 64.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Konkursā kopumā piedalījās 41 valsts, bet finālam kvalificējušās 26 valstis.

gallery icon