foto: publicitātes (Aleksandra Volk)
Šodien pirmais Eirovīzijas pusfināls - mūsējie tikmēr atpūšas un sajūsmā par Jeruzalemi
Mūzika
2019. gada 14. maijs, 10:55

Šodien pirmais Eirovīzijas pusfināls - mūsējie tikmēr atpūšas un sajūsmā par Jeruzalemi

Jauns.lv

Pirmdien, 13. maijā, Latvijas duets "Carousel", izmantojot to, ka grupai bija brīvdiena no Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājumiem, paviesojās Jeruzalemē.

Kopumā šogad konkursā, kas norisinās Izraēlā, piedalās 41 dalībvalsts. Finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, kas notiks 14. maijā un 16. maijā. Grupa “Carousel” konkursā uzstāsies otrajā pusfinālā ar piekto kārtas numuru. Latvijas pārstāvjiem būs jākonkurē ar Šveices, Albānijas, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Rumānijas, Horvātijas, Dānijas, Armēnijas, Lietuvas un Maltas pārstāvjiem.

Dienu pirms uzstāšanās pusfinālā “Carousel” gaidāms pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs arī starptautiska žūrija. Bet, izmantojot to, ka starp mēģinājumiem gadījusies brīvdiena, Latvijas delegācija paviesojusies Jeruzalemē.

"Carousel" viesojas Jeruzalemē

2019. gada 13. maijā Latvijas duets "Carousel", izmantojot to, ka grupai bija brīvdiena no Eirovīzijas dziesmu konkursa mēģinājumiem, paviesojās Jeruzalemē.

gallery icon

"Šī noteikti bija karstākā mūsu Eirovīzijas piedzīvojuma diena līdz šim. Lielisks ceļojums uz zemi, par kuru sākotnēji bija cits priekštats. Saule centās mūs nogurdināt, bet pietiekams ūdens daudzums un laba kompānija tai to neļāva," stāsta “Carousel” dalībnieks Mārcis Vasiļeviskis.

"Ekskursija uz Jeruzalemi bija ļoti interesanta, un tā sajūta un apziņa, ka atrodies šeit, ir vienkārši neaprakstāma. Un kāds Izraēlā ir ēdiens! Veģetāriešu (un es ticu, ka ne tikai veģetāriešu) paradīze! Vispār Izraēlā ar virtuvi viss ir pat ļoti kārtībā," priecīgs ir ģitārists.

"Mēs izbaudām Izraēlu un tās viesmīlīgos ļaudis. Uzņemšana ir ļoti silta un par mums rūpējas. Laiks ir fantastisks! Dzīvojam viesnīcā, kas ir netālu no jūras, un brīvajos brīžos dodamies turp atpūsties," tā savukārt saka dueta otra dalībniece - soliste Sabīne Žuga.

"Jeruzaleme ir lielisks piedzīvojums!" sajūsmā ir buņģieris Mareks Logins. "Lielām acīm redzēt vietas, kas celtas un radītas tūkstošiem gadu atpakaļ, redzēt kultūru miksli, kas dzīvo vienuviet. Ar sirdi just zemes garīgo un vēsturisko bagātību, kas neatstāj vienaldzīgu. Tāds iespaids ir manī, esot Jeruzalemē vien pusi dienas."

Bet dueta bekvokāliste Zane Biķe-Slišāne apgalvo - viņai mainījušies visi priekšstati par šo vietu: "Protams, gribētos aizslēgt Jeruzalemes vārtus un palikt vienai šajā svētajā vietā - bez svešiniekiem, bez trokšņiem un čalām. Bet pat cauri lielajām cilvēku masām es paņēmu savā sirdī to, ko šī vieta man dāvāja, un atstāju savu sirdi un lūgšanu daļiņu pie Raudu mūra. Neaptverams skaistums un grandiozitāte. Ļoti sailgojos pēc mājām..."

Izšķirošā cīņa par uzvaru šī gada starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā norisināsies lielajā finālā 18. maijā. Abus konkursa pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1.

Zvaigznes uz konkursa "Eirovīzija 2019" oranžā paklāja

12. maijā Telavivā uz oranžā paklāja pulcējās 2019. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki, tērzējot ar medijiem un pozējot oficiālajām fotogrāfijām.

gallery icon