foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Lipmani, Lembergi, Rāvis un citas prominences pulcējas uz operas pirmizrādi
Operu vērot ieradies bija arī Lembergu pāris.
Sarkanais paklājs
2019. gada 22. februāris, 10:45

FOTO: Lipmani, Lembergi, Rāvis un citas prominences pulcējas uz operas pirmizrādi

Jauns.lv

Ceturtdien, 21. februārī, Latvijas Nacionālajā operā un baletā notika iestudējuma "Burvestība. Pajaci" pirmizrāde, ko apmeklēja arī sabiedrībā zināmi ļaudis.

Uzņēmēji Kirovs un Anna Lipmani, Ventspils mērs Aivars Lembergs ar kundzi Kristīni, LMT šefs Juris Binde, uzņēmējs Guntis Rāvis - slavenu viesu pirmizrādē netrūka.

Operas "Burvestība. Pajaci" pirmizrādes viesi

Iestudējuma "Burvestība. Pajaci" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā un baletā 2019. gada 21. februārī.

gallery icon
69

Režisora Aika Karapetjana iestudētā "Burvestība. Pajaci" ir itin neparasts darbs - vienotā konceptā saspēlējas opermūzikas cienītāju aprindās nezināmā Italo Montemeci un dramaturga Sema Benelli viencēliena opera "Burvestībai" un cits izcils verisma operas paraugs – Rudžero Leonkavallo "Pajaci".

Viens no pēdējiem itāļu melodiskās operas darbiem "Burvestība" turklāt skatuves pirmizrādi Eiropā, visticamāk, piedzīvojis tikai vienreiz – pirms vairāk nekā sešdesmit gadiem Veronas arēnā, Itālijā.

“Neraugoties uz to, ka abus darbus apvieno saistība ar verisma virzienu un stāsts būtībā ir par vienu un to pašu – mīlas trijstūri, greizsirdību un nodevību, – tomēr žanriski tie ir dažādi. Atšķirībā no reālistiskā "Pajaci", opera "Burvestība" ir liriska viduslaiku pasaka, kurā romantika mijas ar fantāzijām un alegorijām. Tādēļ mūsu radošā komanda piedāvās skatītājiem doties ceļojumā ne tikai dažādos laika periodos, bet arī pasaulēs,” stāsta jauniestudējuma režisors Aiks Karapetjans.