foto: Twitter (@KPRC2)
Zālītes smēķētājs Teksasā kādā pamestā mājā uzgājis pārbarotu tīģeri
Ekrānuzņēmums no video.
Trakā pasaule
2019. gada 12. februāris, 10:25

Zālītes smēķētājs Teksasā kādā pamestā mājā uzgājis pārbarotu tīģeri

Jauns.lv

Policija Teksasā saņēmusi zvanu no kāda manāmi apreibuša vīrieša, kurš likumsargiem apgavojis, ka kādā pamestā mājā atradis būrī iesprostotu, pamatīgi apvēlušos tīģeri. Policija sākotnēji domājusi, ka vīrietis piedzīvo halucinācijas, tomēr, ierodoties notikuma vietā, ziņa apstiprinājusies, ziņo ārvalstu mediji.

"Kāds pilsonis piezvanīja ārkārtas dienestam," par notikušo stāsta Hjūstonas policijas pārstāvis Džeisons Alderete, "Viņš ar draugiem vēlējies kādā pamestā ēkā uzsmēķēt marihuānu. Mēs vēlējāmies saprast, vai zvanītājs ir apreibinājies, vai tiešām redz tīģeri."

Ierodoties ēkā, policija savām acīm ieraudzījusi šķietami neticamo - mazā, neaizslēgtā būrī gulējis aptaukojies tīģeris. Lai gan plēsīgais zvērs šķietami bijis miermīlīgs, likumsargi tomēr lēma par dzīvnieka iemiedzināšanu līdz brīdim, kad tas tiks pārvietots uz atbilstošāku vietu.

Pamestajā ēkā atrasta gaļa, ar kuru tīģeris ticis barots. Nomocītais dzīvnieks svēris teju 450 kilogramus.

"Dzīvnieks atradās diez gan mazā būrī, pamestas ēkas garāžā, tāpēc mums bija svarīgi tīģeri no šiem apstākļiem atbrīvot," stāsta policijas pārstāvis. Pašlaik tīģerim tiek meklētas mājas, aptaujājot savvaļas dabas rezervātus. Hjūstonas policija tikmēr cenšas noskaidrot, kam dzīvnieks varētu būt piederējis.

Hjūstonas zooloģiskais dārzs, kurā izglābtajam tīģerim vietas diemžēl neesot, informē, ka tīģeri ir ļoti apdraudēta dzīvnieku suga. Pasaulē mīt mazāk kā 3500 dažādu tīģeru pasugu pārstāvju.