foto: REX/ Vida Press
Atklātībā nonākusi Meganas Mārklas vaļsirdīga vēstule tēvam
Megana Mārkla.
Slavenības
2019. gada 12. februāris, 06:33

Atklātībā nonākusi Meganas Mārklas vaļsirdīga vēstule tēvam

Jauns.lv

Prinča Harija sievas Saseksas hercogienes Meganas (37) tēvs Tomass Mārkls (74) atklātībā nodevis personīgu vēstuli, ko meita viņam rakstījusi īsi pēc pērn maijā nosvinētajām kāzām.

„Tēti, es rakstu šo ar smagu sirdi, nesaprotot, kāpēc esi izvēlējies iet šādu ceļu, pagriežot muguru sāpēm, ko radi,” ar šādiem vārdiem Megana Mārkla iesākusi piecas lappuses garo rokrakstā rakstīto vēstuli savam tēvam, kas datēta ar 2018. gada augustu.

Meitas rakstīto personīgo vēstuli Tomass Mārkls ļāvis citēt izdevumam „The Mail on Sunday”.

foto: Dsanchez / BACKGRID/All Over Pre/ Vida Press
Meganas Mārklas tēvs Tomass Mārkls šā gada 1. februārī.

„Tava rīcība salauzusi manu sirdi miljons mazos gabaliņos – ne tāpēc, ka esi radījis tik nevajadzīgas un nepamatotas sāpes, bet tāpēc, ka esi izvēlējies neteikt taisnību šajā teātrī, kurā esi ierauts. Es to nekad nesapratīšu.”

„Ja tu mani mīli, kā apgalvo to presei, lūdzu, pārtrauc. Lūdzu, ļauj mums dzīvot mūsu dzīves mierīgi. Lūdzu, beidz melot, lūdzu pārtrauc radīt tik daudz sāpju, lūdzu izbeidz manipulēt ar manām attiecībām ar vīru,” turpina Megana. „Es saprotu, ka tu esi iestidzis tik dziļi šajā truša alā, ka tev šķiet (vai varētu tā šķist), ka nav izejas. Taču, ja tu atradīsi brīdi, lai iepauzētu, es domāju, ka redzēsi, ka iespēja dzīvot ar tīru sirdsapziņu ir vērtīgāka par jebkādu naudas summu visā pasaulē”.

Megana Mārkla ar tēvu Tomasu

Megana Mārkla ar tēvu Tomasu.

gallery icon
7

Nedēļu pirms Meganas un Harija 19. maijā notikušajām kāzām Tomass Mārkls nolēma svinības neapmeklēt, bet tā vietā kopā ar paparaci iestudēja vairākas fotosērijas. Runā, ka par šo fotosēriju tapšanu esot atbildīga Meganas pusmāsa Samanta, kas par to vienojusies ar tēvu un sensāciju medniekiem, un aizvien turpina izteikt kritiskas piezīmes par savu slaveno radinieci.

Savā emocionālajā vēstulē Megana raksta, ka par to, ka viņš neieradīsies uz kāzām, uzzinājusi no preses, nevis viņa paša. Tāpat arī par sirdslēkmi un nepieciešamo operāciju Tomass meitai nav paziņojis pats personīgi.

foto: MEGA / Vida Press
Megana ar vīru princi Hariju, apmeklējot „Endeavour Fund Awards” balvu ceremonijas vakaru Londonā.

„Tu presei pateici, ka man zvanīji, lai painformētu, ka neieradīsies uz kāzām, – taču tā nebija, jo tu man nepiezvanīji.”

„Es tevi vienmēr esmu mīlējusi, aizsargājusi un aizstāvējusi, piedāvājot kādu vien finansiālu atbalstu spēju sniegt, raizējoties par tavu veselību,” turpina Megana. „Bija šausminoši kāzu nedēļā no bulvārpreses izdevumiem uzzināt, ka tev bijusi sirdslēkme. Es zvanīju un sūtīju īsziņas... Es lūdzos pieņemt palīdzību – mēs aizsūtījām kādu līdz tavām mājām... bet tā vietā, lai runātu ar mani un pieņemtu šo vai citu palīdzību, tu pārstāji atbildēt uz tālruņa zvaniem, un izvēlējies runāt tikai ar bulvārpresi.”

Megana Mārkla vienmēr glāsta savu grūtnieces vēderiņu

gallery icon
30

Megana savā vēstulē piesauc arī tēva attiecības ar viņas pusmāsu Samantu. „Es tev lūdzos, lai pārstāj lasīt tenku ziņas. Dienu no dienas tu klikšķināji uz meliem, kurus par mani bija safabricējusi tava otra meita, kuru es tik tikko pazīstu,” rakstīja Megana. „Tu noskatījies, kā es klusu ciešu no viņas nelietīgajiem meliem. Man iekšā viss sabruka.”

Sarunā ar izdevumu „The Mail on Sunday” Tomass Mārkls apgalvo, ka viņam ar meitu pirms kāzām nav bijuši „neatbildēti ziņojumi”, savukārt Meganas labākie draugi slavenību žurnālam „People” pauduši ko pavisam citu.

Megana Mārkla ar vecākiem

Megana Mārkla ar vecākiem.

gallery icon
28

Ilggadēja, vārdā nenosaukta, Meganas draudzene pastāstījusi, ka arī pēc paparaci fotogrāfiju nonākšanas atklātībā „Mega un Harijs aizvien plānoja Toma nokļūšanu Londonā.”

„Nākamajā rītā, kad pie viņa mājas piebrauca automašīna, lai vestu uz lidostu, viņš tajā neiekāpa,” apliecinājusi viena no piecām Meganas tuvām draudzenēm, kas sarunājās ar žurnālu „People”. „Vēlāk Megana uzzināja, ka viņam bijusi sirdslēkme. Viņa zvanīja un rakstīja īsziņas. Pat vēl iepriekšējā vakarā pirms kāzām – ‘Lūdzu, pacel. Es tevi mīlu un esmu noraizējusies.’ Taču viss bija bez rezultātiem.”

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon
71

„Viņš zina, kā ar Meganu sazināties. Viņa nav mainījusi sava tālruņa numuru,” apliecina tuvā draudzene. „Viņš ne reizi nepiezvanīja, ne reizi neuzrakstīja īsziņu. Tas ir ārkārtīgi sāpīgi, jo Megana vienmēr bijusi tik rūpīga. Man šķiet, ka viņa visu mūžu jutīsies dziļi satriekta par to, ko viņš sastrādājis. Bet tajā pašā laikā, tā kā Megana ir viņa meita, viņa pret tēvu izjūt dziļu līdzjūtību.”

Savā vēstulē Megana raksta, ka tēva apgalvojumi, ka viņa nekad neesot palīdzējusi finansiāli, arī ir „nepatiesi”. Vēl 2017. gada oktobrī tēvs pie meitas esot vērsies ar lūgumu viņu nedaudz finansiāli atbalstīt.

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda.

gallery icon
27

Vēstulē Megana atklāj, ka visvairāk viņu sāpinājis tas, ka tēvs publiski slikti izteicies par viņas vīru princis Hariju. „Dzirdēt presē izteiktus uzbrukumus Harijam, kurš bijis tik pacietīgs un saprotošs pret tevi, ir vissāpīgāk par visu,” Megana raksta tēvam, kurš no meitas ne reizi vien esot saņēmis finansiālu pabalstu no meitas.

Izdevumam „The Mail on Sunday” Tomass Mārkls apliecina, ka nosūtījis Meganai garu atbildes vēstuli, kurā lūdzis arī kopīgu foto iespēju kopā ar meitu un znotu, lai šādi sabiedrībai „demonstrētu saticību”.

Meganas pusbrālis Tomass Mārkls juniors

Meganas pusbrālis Tomass Mārkls juniors.

gallery icon
8

„Tu mani vari ienīst, ja vēlies. Es nevaru tevi piespiest. Es pieļāvu lielu kļūdu. Esmu tikai cilvēks un atvainojos! Cik ilgi man to vēl būs jāsaka?” – viņš esot rakstījis atbildē. „Vēlos, kaut mēs varētu sanākt kopā un uzņemt kopīgu fotogrāfiju, lai visa pasaule to redzētu. Ja jums ar Hariju šī doma nepatīk, pietēlojiet vienai vienīgai fotogrāfijai.”

„Pēc kāzām viņa tēvam uzrakstīja vēstuli,” apstiprina kāds no Meganas sirdsdraugiem. „’Tēti, esmu tik sagrauta. Es tevi mīlu. Man ir tikai viens tēvs. Beidz mani vajāt ar preses starpniecību, lai mēs varētu atjaunot mūsu attiecības.’ Ikreiz, kad Meganas komanda vērsās pie viņas pārbaudīt tēva izteikto faktu patiesumu, tie bija kā bultas dūriens krūtīs. Viņš meitai uzrakstīja garu atbildes vēstuli, un noslēdza to ar lūgumu pēc kopīgas fotogrāfijas. Viņai šķita – ‘Tas taču ir pretējais tam, ko es lūdzu. Es teicu, ka nevēlos komunicēt ar preses starpniecību, bet tu mani atkal lūdz komunicēt ar mediju palīdzību. Vai tu vispār dzirdēji kaut ko no tā, ko teicu? Tas ir gandrīz kā runāt ar sienu.””

foto: Kevin Manning/MEGA / Vida Press
Meganas pusmāsa Samanta.

Meganas mamma Dorija Reglenda un viņas tēvs Tomass Mārkls izšķīrās, kad meitai bija divi gadi. Meganas pusmāsa Samanta un pusbrālis Tomass juniors (Tomasa seniora bērni no iepriekšējās laulības) bija vidējā un vēlā tīņu vecumā, kad piedzima Megana, un „nebija daļa no viņas dzīves”, – apliecinājuši draugi.

„Viņi cenšas sevi pasniegt, kā brālis un māsa, kas bijuši ļoti tuvi, bet tad pēkšņi atgrūsti, kas nav tiesa. Tiklīdz Megana sāka satikties ar Hariju, Samanta atkal sāka izmantot uzvārdu Mārkla, lai gan ilgus gadus bija zināma kā Grānta. Un tad viņa uzsāka karjeru, mēģinot gūt finansiālu labumu, runājot par Meganu. Visi, kas pazīst Megu, zina, ka viņām abām nav kopīgu attiecību.”

Meganas Mārklas topošās māmiņas stils

gallery icon
25