foto: REUTERS/SCANPIX
Latvija startēs Eirovīzijas otrajā pusfinālā, kur uzstāsies arī Īrijas un Krievijas konkursanti
Pirmdien paziņota kārtība, kādā valstis startēs Eirovīzijā Izraēlā.
TV
2019. gada 28. janvāris, 19:08

Latvija startēs Eirovīzijas otrajā pusfinālā, kur uzstāsies arī Īrijas un Krievijas konkursanti

Jauns.lv

Šovakar Telavivas Mākslas muzejā norisinājās 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa izloze, kurā tika noskaidroti abu pusfinālu dalībnieki. LTV autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2019” uzvarētājs uz Eirovīzijas skatuves kāps 2. pusfinālā 16. maijā, portālu Jauns.lv informēja vietējā konkursa projekta vadītāja Līga Andžāne.

Šī būs divdesmitā reize, kad Latvija piedalās Eirovīzijā.  Par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvim būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu. 

Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai. 

Jau ziņots, ka “Supernova 2019” finālā 16. februārī piedalīsies pirmā pusfināla labākie mākslinieki žūrijas un skatītāju vērtējumā – grupa “Laime Pilnīga”, Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis. Nākamnedēļ, 2. februārī, finālam kvalificēsies vēl četri dalībnieki no otrā pusfināla. Par tiesībām nokļūt Eirovīzijā šo sestdien cīnīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, apvienība “Dziļi Violets feat. Kozmens”, grupas “Laika Upe” un “Double Faced Eels”, Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress), kā arī duets “Carousel”. 

"Supernova 2019" pirmais pusfināls

Aizvadīts autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" pirmais pusfināls, kurā sacentās Samanta Tīna, Aivo Oskis, Edgars Kreilis, Alekss Silvers, Elza ...

gallery icon
170