foto: Hahn Lionel/Sipa USA/ Vida Press
„Krēslas” zvaigzne Nikija Rīda izbaudījusi katru grūtniecības mirkli
Aktrise Nikija Rīda ar vīru aktieri Īenu Somerhalderu.
Slavenības
2018. gada 18. decembris, 16:49

„Krēslas” zvaigzne Nikija Rīda izbaudījusi katru grūtniecības mirkli

Jauns.lv

Liela daļa māmiņu par grūtniecību neatsaucas kā laiku, ko būtu izbaudījušas. Taču sava bērna nākšana pasaulē atsver visu, arī ne pārāk tīkamās sajūtas, kas jāpiedzīvo šajos deviņos mēnešos. Aktrise Nikija Rīda ir viena no retajām, kas saka - grūtniecību no sirds izbaudījusi.

Nikijai Rīdai bija tikai 15 gadu, kad viņa bija scenārija līdzautore filmai „Thirteen”, kurā pati arī filmējās. Vislabāk viņa pazīstama kā Rozālija Heilas atveidotāja sāgas „Krēsla” filmās, ko aizvien uzskata par ienesīgāko franšīzi visā kinoindustrijas vēsturē.

Pirms trīs gadiem Rīda apprecējās ar aktieri Īenu Somerhalderu, turklāt tas notika mazāk nekā gadu pēc abu pirmā randiņa. Pēc tam, kad Nikija bija noskatījusies dokumentālo filmu „The Ture Cost” („Patiesā cena”), kas stāsta par lētu apģērbu ražošanas ietekmi uz apkārtējo vidi un rūpnīcu strādniekiem, viņa nodibināja pati savu modes preču kompāniju „BaYou With Love”, kā arī savu dabiskas izcelsmes kosmētikas produktu līniju.

Turklāt viņa šo biznesu uzsāka, jau būdama sava pirmā bērna gaidībās. „Es burtiskā nozīmē audzinu divus bērnus,” jokojot salīdzina Rīda, kura šobrīd vada kompāniju un auklē meitu.

Prioritātes

„Grūtniecība man deva skaidru redzējumu. Šī bija pirmā reize dzīvē, kad atteicos no visa, kas nebija pieskaitāms tam, ko es patiesi vēlētos darīt. Grūtniecība bija laiks, kad atradu savu ceļu un darīju to, ko vēlos, kad vēlos un kā vēlos. Es veidoju kompāniju, kas bija mans sapnis. Es jutos labāk nekā jebkad agrāk.”

Ķermenis

„Es kā aktrise vienmēr dzirdu diskusijas par savu augumu. Kā es izskatos uz sarkanā paklāja? Kāda zīmola tērpā esmu ģērbusies? Es vienmēr esmu pret to protestējusi, taču grūtniecība man sniedza jaunu, daudz spēcīgāku sava ķermeņa pašnovērtējumu. Kāpēc man pēkšņi ir šī tauku kārta? Ak, tas ir tāpēc, ka manam ķermenim jāspēj radīt krūšu pienu. Kāpēc esmu izsalkusi un izslāpusi? Jo mans ķermenis rada amniotisko šķidrumu."

Labie hormoni

„Īens jokoja, ka vēlas, lai es būtu grūtniece uz mūžu. Man bija bezgala daudz enerģijas. Es spēju vadīt vairākas kompānijas un tajā pašā laikā atradu laiku grāmatu lasīšanai. Es varēju piedalīties telefonkonferencē, kamēr gatavoju vakariņas. Es kā grūtniece biju sevis vislabākā versija. Biju patiešām rāma un nosvērta, kas manuprāt ir vislielākā svētība.”

Nē, akrobātikai

„Esot stāvoklī, visgrūtākais bija atteikties no aktivitātēm, kas patīk: kalnu velo braukšanas, akrobātiskās jogas (akrojogas) un jāšanas ar savu zirgu. Es varēju justies neapmierināta vai varēju iemācīties gūt cita veida pieeju šīm lietām. Es turpināju apmeklēt savu zirgu, taču jāšanas vietā es viņu vedu pastaigās. Es gāju skatīties, kā mans brālis nodarbojas ar akrobātisko jogu un priecājos par viņa sekmēm. Man aizvien patika uzturēties ārā.”

View this post on Instagram

Acrokisses in the desert with this human...

A post shared by iansomerhalder (@iansomerhalder) on

Fiziskajām aktivitātēm - jā!

„Es aizvien vingroju. Katru dienu devos pusstundu garās pastaigās. Piecas dienas nedēļā veicu kardio treniņu. Es cilāju svarus, nodarbojos ar jogu. Es vienmēr esmu bijusi fiziski aktīva persona. Tas man liek justies labi. Kamēr vien tas nekaitē bērnam, var turpināt vingrot.”

Ēdieni

„Pēdējos astoņus gadus esmu uzturā lietojusi tikai uz augu bāzes balstītus ēdienus. Ogļhidrāti ir nozīmīga manas diētas sastāvdaļa, bet es cenšos būt saprātīga tajā, ko apēdu.”

Burvīgs vīrs

„Man parasti patika gatavot, bet, esot stāvoklī, es šo interesi zaudēju. Visu dienu jautāju ‘ko šodien ēdīsim?’ Par laimi Ienā mīt apslēpts pavāra talants, turklāt viņš ir visbrīnišķīgākais vīrietis. Kad viņam pastāstīju, ka jūtos slikti, ka visu dienu jāvaicā pēc ēdiena, viņš atbildēja: ‘Tas, ka varu to tev pagatavot, ir mana vismīļākā nodarbe pasaulē.’”

Vienīgais īstais pārsteigums

"Kad tuvai draudzenei piedzima dēls, es padomāju – ‘Es ceru, ka vienu dienu arī man būs dēls.’ Tad kādai citai draudzenei piedzima meita un es domāju – ‘Cik brīnišķīgi būtu, ja man būtu pašai sava mazā kopija!’ Tu esi ieguvēja jebkurā veidā. Šis ir lieliskākais un vienīgais īstais pārsteigums, kādu dzīve var sagādāt.”

Grūtniecības tests

„Esmu agrs putniņš un grūtniecības testu veicu pirms rītausmas. Man nebija ne briļļu, ne lēcu, bet bez tām es neredzu. Es miedzu acis un prātoju – ‘vai te ir viena vai vairākas svītriņas?’ Es saucu Īenam – ‘Celies!’ Viņš ieskrēja vannasistabā, nolasīja testa rezultātu un mēs jutāmies tik saviļņoti. Mēs kopā sagaidījām saullēktu un domājām – ‘Ou, mums būs bērns.’”

View this post on Instagram

One year ago today. Packing bags in preparation for her arrival. What soap do I use to wash all her clothes? How do I know what to bring? Will I be able to have a home birth? That’s the plan but can you really plan? Holy shit this baby has to fit through... there? But what if I don’t know how to do this? All of this... The presence of anxiety surrounding labor and birth now meeting me in dreams, during morning walks, while cooking dinner, and pregnancy meditation. Walk your baby down I was told. Just keep walking. What if I won’t be able to breastfeed? What if I won’t hear her in the night? What if I lose all of the intimacy we cherish in an already busy home? How will I navigate this journey, this transition, this expansion? The internal dialogue that found its way to me in the last two weeks of us sharing the same body, coupled with having to pee every 15 minutes, an achey lower back, still going to work everyday plus hospital related fears was at times all-consuming. Still I had no idea what was right around the corner. Most of what I anticipated didn’t happen, and everything I didn’t think of did. What a beautiful lesson right? You can prep and plan and talk and cry, and somehow a surprise will still find its way in. The woman in this photo who was nervous about being able to breastfeed now has an almost 1 year old who still isn’t interested in eating solid food. Yes, you heard me, I am still almost exclusively nursing because that is what my child wants, and I’m along for the ride. I was told I couldn’t get mastitis 5 days after delivering but of course, that 103 fever hit me like nothing I could have ever imagined. I desperately clung to my dream of having a home birth, and at the last second ended up in a hospital room with my amazing doula/midwife and a doctor I met with as a backup only 12 hours before, yet somehow made it though completely unmedicated. To all the mamas out there I am so inspired by what each and every one of you went through to bring your little one into the world. May we continue to speak openly, asking questions and sharing experiences. And may we continue supporting each other with a gentleness rooted in strength and wisdom.

A post shared by Nikki Reed (@nikkireed) on