Šķiet, Kaimiņš teātrī nav gaidīts viesis. "Tik daudz riebeklību... Viņu tur gandrīz neviens vairs negrib redzēt"
Uz pirmizrādi bijušajā darbavietā Artuss Kaimiņš ieradās pašpārliecinātā gaitā.
Slavenības
2016. gada 9. februāris, 08:46

Šķiet, Kaimiņš teātrī nav gaidīts viesis. "Tik daudz riebeklību... Viņu tur gandrīz neviens vairs negrib redzēt"

Jauns.lv

„Cerams, ka viņš te nerādīsies!” pulcējoties Latvijas Nacionālā teātra kafejnīcā, lai nosvinētu jauniestudējuma Svina garša pirmizrādi, par Saeimas deputātu, neseno aktieri Artusu Kaimiņu izteicās kāds viņa bijušais kolēģis. Līdzīgās domās bija arī vairāki citi tagadēja politiķa agrākie darbabiedri.

Kādreizējais Latvijas Nacionālā teātra štata aktieris Artuss Kaimiņš Nacionālajā teātrī nebija manīts kopš viņa ievēlēšanas Saeimā. Ieraugot viņu ierodamies pirmizrādes banketā, daudzi kādreizējie kolēģi brīnījās par politiķa klātbūtni. „Teica, ka nenāks vairs uz teātri, ka šeit viņam viss riebjas, bet tagad pats atvelkas,” sačukstējās vairāki teātra darbinieki.

Ļaudis runāja, ka Kaimiņš savulaik teātrī tik daudz riebeklību sarunājis un sadarījis, ka nu viņu tur vairs gandrīz neviens negrib redzēt. „Diemžēl šis cilvēks uzskata, ka viņš ir vienīgais, viņam vienīgajam satraukums, viņam vienīgajam viss, bet pārējie ir nekas. Ļoti nepatīkama persona. No visām lomām bija izdzīvojis ārā, jo neviens režisors vairs negribēja ar viņu strādāt un nedeva lomas. Beigās viņam taču bija palikusi tikai viena loma izrādē “Vecene”,” izteicās kāda dāma, kas ar Artusu Kaimiņu kolektīvā strādājusi kopā vairākus gadus un arī pauda nepatiku par politiķa negaidīto parādīšanos Nacionālajā teātrī.

Tikmēr pats Artus Kaimiņš par bijušo kolēģu mēļu kulstīšanu nesatraucas. Viņš slavē jaunos aktierus par centību, atklāj, ka ar bijušajiem kolēģiem joprojām satiekas. Taču primārais Kaimiņam ir politika un darbs tautas labā. Viņam šobrīd galvā lieli plāni – jauna politiskā spēka ar sevi pašu priekšgalā dibināšana. Piemēram, intervijā žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 9. februāra – numurā Artuss Kaimiņš ir ļoti tiešs. Viņš neslēpj, ka ar bijušajiem frakcijas biedriem no Latvijas Reģionu partijas pat nesveicinās. Pat vēl vairāk – Artuss bravūrīgi paziņo: “Kā es viņus ievilku Saeimā, tā arī izstumšu!” Tāpat arī Kaimiņš uzsver, ka vairs neapmeklē krogus, un, ka, kopš kļuvis par deputātu, ir mainījies.

Pilnu interviju ar Artusu Kaimiņu lasiet žurnāla “Kas Jauns” šīs nedēļas – 2016. gada 9. februāra – numurā.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders