foto: Caters News Agency
Lielbritānijā tiks izsolīta 80 gadus veca Ziemassvētku eglīte
Stīvs Rouzs ar antīko eglīti.
Trakā pasaule
2018. gada 5. decembris, 16:22

Lielbritānijā tiks izsolīta 80 gadus veca Ziemassvētku eglīte

Jauns.lv

Antīkā eglīte pieder Stīvam Rouzam (74) un tā ir viena no pirmajām masveidā radītajām mākslīgajām Ziemassvētku eglītēm. Stīva ģimene to iegādājusies tālajā 1937. gadā.

Rouza kungs atceras, kā viņa vecāki katru gadu dekorējuši šķietami necilo kociņu, un vīrs šo tradīciju saglabājis arī pēc vecāku nāves. Tomēr tagad viņš izlēmis, ka ir laiks atvadīties un jāļauj kādam citam priecāties par vintāžas stila dekoru.

Kociņš ir nepilnu metru augsts un laikā, kad to nopirka, tā cena varētu būt bijusi ap 1,14 Lielbritānijas mārciņām. Izsolē tai prognozēta ap 370 reižu augstāka cena – 420 Lielbritānijas mārciņu, ko varētu solīt Amerikas Ziemassvētku eglīšu asociācija, kura līdzīgu eksemplāru par tādu cenu iegādājusies jau pagāšgad.

Kādreizējais bioloģijas skolotājs, kurš nu ir pensionāra statusā, kociņu kopā ar tik pat senatnīgiem rotājumiem mantojis no vecākiem, kuri mūžībā devušies pirms astoņiem gadiem. Tā kā Stīvam pašam nav bērnu, viņš izlēmis ģimenes relikviju pārdot izsolē.

foto: Caters News Agency
Antīkie eglīšu rotājumi.

“Kad es biju bērns, Ziemassvētki nebija tik ekstravaganti. Tu dabūji Ziemassvētku zeķīti, kurā iekšā bija mandarīni, rieksti, sīknauda un mazas dāvaniņas,” atmiņās gremdējas Stīvs, “Es domāju, ka kādreiz mēs Ziemassvētkus novērtējām vairāk, jo tajos laikos mums nepiederēja nekas daudz, tāpēc bija lielāks prieks par to, kas ir.”

Atšķirībā no mūsdienu ražojumiem, izsolāmās eglītes zari ir daudz retāki un tā nepavisam nav kupla, tomēr tam ir skaidrojums – to izstrādāja tualetes birstu ražotājs “Addis Housewares”.

foto: Caters News Agency
Stīvs Rouzs ar antīko eglīti.

“Ceru, ka kociņš atradīs jaunas mājas un iedegs tajās Ziemassvētku sajūtu paaudžu paaudzēs,” par rotājuma likteni izsakās Stīvs.

Ziemassvētku eglīte kopā ar rotājumiem tiks izsolīta 18.decembrī.