foto: Vida Press
Karaliene Elizabete II pārkāpj protokolu Meganas mammas dēļ
Karaliene Elizabete II esot ieviesusi nebijušas izmaiņas savā šā gada Ziemassvētku viesu sarakstā.
Slavenības
2018. gada 6. novembris, 06:44

Karaliene Elizabete II pārkāpj protokolu Meganas mammas dēļ

Jauns.lv

Ja karaliskajā ģimenē ieprecas cilvēks no parastās tautas, sabiedrība kļūst kā apsēsta ar šo personu. Un ir labi saprotams, kāpēc. Keita Midltone un Megana Mārkla abas ir gudras un valdzinošas sievietes, un viņas lauž gadsimtiem iesīkstējušās karaļnama tradīcijas, daudzas no kurām mūsu laikos šķiet nedaudz dīvainas.

Laulība vienmēr ir kompromisa meklējumi, divu dažādu dzīvju un divu dažādu ģimeņu savienošana vienā veselumā. Ieprecoties karaliskajā ģimenē, šī divu dzimtu savienošanās vienā gan nedaudz atšķiras.

Laulātajam draugam, kurš ieprecējies karaliskajā ģimenē, daudz biežāk nākas iet uz kompromisu un uzupurēties. Var, piemēram, aizmirst par diskusiju, kur pavadīt Ziemassvētku brīvdienas. Šie svētki vienmēr jāpavada pie karalienes, jo viņa ir... karaliene.

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda.

gallery icon
27

Parasti šajos svētkos karaliene ap sevi pulcē tikai tos, kuri ir oficiāli karaļnamam piederīgi. Sak – ja tev nav gredzena pirkstā, pie karalienes netiksi aicināts.

Tā bija arī Kembridžas hercogienes Ketrīnas gadījumā. Viņas pirmie Ziemassvētki kopā ar karalieni un viņas kuplo saimi bija tikai pēc kāzām. Kad Ketrīna bija vēl vien līgavas statusā, viņu uz Ziemassvētku svinībām Sandringemā neaicināja.

foto: REUTERS/SCANPIX
Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu dienā.

Pērn karaliene izdarīja pirmo izņēmumu savās līdz šim strikti ievērotajās tradīcijās. Viņa uz svinīgajām vakariņām uzaicināja arī mazdēla prinča Harija līgavu Meganu Mārklu.

Šogad karaliene gatavojas vēlreiz pārkāpt protokolu, uzaicinot arī Meganas mammu Doriju Reglendu uz savām Ziemassvētku svinībām.

Britu lielākais bulvārpreses izdevums „The Sun” raksta, ka viens no „vecākajiem galma kalpotājiem” apliecinājis, ka Viņas Majestāte uzaicinājusi Doriju Ziemassvētkus pavadīt kopā ar karalisko ģimeni. Šis ir nebijis gadījums, jo parasti karaliskajā ģimenē ieprecējušās sievas vai vīra radi netiek lūgti uz Ziemassvētkiem pie karalienes un citiem karaliskajai ģimenei īpašiem notikumiem. Vienīgais izņēmums ir kāzas un kristības. Taču šie radi var necerēt saņemt ielūgumus uz Ziemassvētkiem, Lieldienām vai citām karaļnama rīkotām svinībām.

foto: AFP/Scanpix
Megana ar mammu ir ļoti tuvas.

Kāpēc gan karaliene izdarījusi izņēmumu Meganas mammas Dorijas Reglendas labā?

„Šī ir karalienes izrādītā cieņa Meganai un apliecinājums tam, ka Meganai šajā valstī nav citu radinieku, kā, piemēram, Ketrīnai, kuru atbalsta ļoti tuva ģimene,” karaļnama pārstāvis norādījis arī izdevumam „Daily Express”.

Iespējams, ka no svara ir arī tas, ka maijā, kad Dorija pirms meitas kāzām iepazinās ar karalieni, abas dāmas uzreiz atradušas kopīgu valodu.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon
47