foto: Vida Press
Princis Harijs pārkāpj protokolu un pozē „selfijam” ar zēnu, kurš zaudējis mammu
Princim Harijam bija 12 gadu, kad viņš pats zaudēja mammu.
Slavenības
2018. gada 1. novembris, 14:22

Princis Harijs pārkāpj protokolu un pozē „selfijam” ar zēnu, kurš zaudējis mammu

Jauns.lv

Par spīti karaļnamā noteiktajam liegumam pozēt „selfijiem”, princis Harijs izdarījis izņēmumu, iepriecinot kādu puisēnu, kurš agri zaudējis māti, tāpat kā viņš.

Kāds mazs zēns Jaunzēlandē, iespējams, visu mūžu atcerēsies īso sarunu ar princi Hariju. Vārdi, ko pateica britu karaļnama pārstāvis, neizskanēja kā mierinājums, bet gan kā uzmundrinājums no cilvēka, kurš pats to pieredzējis.

Tiekoties ar faniem Oklendā, Jaunzēlandē, princis Harijs apstājās pie sešus gadus veca zēna Otija Nantes. Vecmāmiņa karaļnama pārstāvim atklāja, ka Otija ir palicis bez mammas.

Harijs, kurš pats agrā vecumā zaudēja mammu, uzmundrināja zēnu, sakot: „Dzīvē viss būs kārtībā. Vai zini ko? Esmu sasniedzis 34 gadu vecumu, un dzīve ir lieliska. Man ir brīnišķīga sieva un drīz būs mazulis. Arī tava dzīve nokārtosies. Neuztraucies par to.”

Lai gan princis Harijs parasti ievēro karaļnama likumu, kas liedz pozēt „selfijiem” un rakstīt autogrāfus, šoreiz viņš izdarīja izņēmumu. Harijs iepozēja kopā ar Otiju ātram foto uzņēmumam, ar ko vēlāk vietnē „Instagram” publiski padalījusies Harija un Meganas fanu lapa „Harry_Meghan_Updates”.

Princim Harijam bija 12 gadu, kad traģiskajā auto avārijā Parīzē bojā gāja viņa mamma princese Diāna.

foto: Vida Press
Princis Harijs ar mammu princesi Diānu 1987. gadā, viesojoties Spānijā.

2016. gadā uzņemtajā dokumentālajā filmā, kur galvenā uzmanība vērsta uz prinča labdarības darbu Lesoto (Āfrikā), viņš atzinās, ka ļoti ilgus gadus centies apspiest savas jūtas, kas saistās ar mammas nāvi.

„Es nekad tā īsti nebiju ticis galā ar to, kas notika. Manī bija ļoti daudz apslāpētu emociju,” viņš norādīja. „Lielāko daļu savas dzīves es par to negribēju pat domāt.”

„Tagad es uz dzīvi skatos daudz atšķirīgāk nekā agrāk. Savulaik mēdzu „iebāzt galvu smiltīs”, un ļāvos, lai visapkārt notiekošais plosa mani gabalos.”

Princis Harijs ir atradis dzīves jēgu – lielā mērā turpina mammas iesākto, veltot sevi labdarības darbam. 2016. gada maijā sarunā ar slavenību žurnālu „People” viņš pastāstīja par savu darbu labdarībā, norādot: „Es vēlos, lai mana mamma būtu neizsakāmi lepna.”

Arī Megana atradusi vairākus veidus, kā godināt vīramāti, kuru dzīvē nekad nav sastapusi. Pirmajā Austrālijas vizītes dienā, kad pāris ieradās Sidnejā, Megana bija rotājusies ar taureņu auskariem un zelta rokassprādzi, kas reiz piederēja princesei Diānai. Viesojoties Tongā, Harija sieva pirkstā bija uzlikusi princeses Diānas akvamarīna gredzenu.

foto: Vida Press
Meganas Mārklas ausis rotā vīramātes auskari ar taurenīšiem.

Arī Meganas saderināšanās gredzens godina Diānas piemiņu. Centrālo briljantu, kas ir no Botsvānas (prinča Harija sirdij tuvas valsts), ieskauj divi mazāki briljanti. Tie ir no princeses Diānas personīgās juvelierizstrādājumu kolekcijas.

Saderināšanās intervijā Megana atzina, ka ļoti novērtējot Harija rūpību un pārdomāto lēmumu. Tā kā viņai pašai nav bijis tas gods iepazīt Harija mammu, šādi vismaz abiem esot sajūta, ka Diāna ir kopā ar viņiem šajā īpašajā dzīves notikumā.

foto: Vida Press
Ar taurenīšu auskariem princese Diāna bija rotājusies Kanādas vizītes laikā 1986. gadā.