foto: Pixelformula/SIPA
Tas esot apkaunojums vīriešu dzimumam - sabiedrību šokē "Gucci" jaunā skate ar ādas pamperiem
Vislielāko izbrīnu sabiedrībā raisījuši šie sarkanie vinila šorti, ko lielākā daļa nosaukusi par ādas pamperiem.
Trakā pasaule
2018. gada 4. oktobris, 07:02

Tas esot apkaunojums vīriešu dzimumam - sabiedrību šokē "Gucci" jaunā skate ar ādas pamperiem

Jauns.lv

Nesen notikusī modes nama „Gucci” skate, kas veltīta Francijas tēmai, izsaukusi ne mazums pretēju viedokļu. Kamēr vieni slavē oriģinalitāti ar „vintage” pieskaņu, daudz vairāk ir to, kas ir absolūtā neizpratnē (lasi: šokā un šausmās) par skatē demonstrēto.

„Gucci” 2019. gada pavasara/vasaras tērpu kolekcija

„Gucci” 2019. gada pavasara/vasaras tērpu kolekcija.

gallery icon
57

Modes nama „Gucci” radošā direktora Alesandro Mikēles radītā septiņdesmito gadu Parīzes naktskluba „Le Palace” atmosfēra neatstāja vienaldzīgus: tā rosinājusi dažādas pārdomas gan par pašu pasniegšanas veidu, gan savādajiem tērpiem.

Modes nams „Gucci” jau agrāk izcēlies ar neparastiem tērpiem, šī reize tikai turpina reiz jau aizsākto. Iepriekšējā modes nama „Gucci” skate, kas notika šā gada maijā, norisinājās kapsētā Francijas dienvidos. Bet pērn dizainers savus baroka un renesanses laikmeta iedvesmotos tērpus atrādīja uz skatuves, kas bija iekārtota kā medicīnas operāciju zāle.

foto: Vida Press
Modes nama „Gucci” radošais direktors un kolekcijas autors Alesandro Mikēle.

2019. gada pavasara/vasaras kolekcija ir kā centiens reanimēt un atgriezt modē tās lietas, kas Parīzes modes industrijā dominēja pagātnē. Modes mākslinieks centies uzburt septiņdesmito/astoņdesmito gadu noskaņas Parīzes naktsklubu dzīvē, kurā valdīja sava pasaule ar saviem noteikumiem.

Skate iesākās, skanot angļu aktrises un mūziķes Džeinas Birkinas balsij un viņas izpildītajam „Baby Alone in Babylone”. Drīz vien atklājās, ka balss nav dzirdama ierakstā, bet Birkina pati skatē izpilda šo skaņdarbu. Leģendas klātbūtne tikai paspilgtināja Monmartras „Le Palace” teātra vidi – šajā Parīzes naktsklubā dizainers Īvs Sentlorāns reiz samta žaketē dejoja uz deju zāles grīdas, bet viņa stils definēja, kāds izskatās „luksusa hipijs”.

View this post on Instagram

型👍🏻 @gucci #gucci #ss19 #janebirkin

A post shared by Cheung Wing Hei (@cheungwingheihk) on

Uz kāda no tērpiem jaunākajā „Gucci” modes skatē žaketes muguru rotāja milzīgs kantri zvaigznes Dollijas Pārtones portrets. Slavenā Mikipele šajā vakarā bija pārtapusi par rokassomiņu, bet cepuru darīšanā Alesandro Mikēle iedvesmojies no Dženisas Džoplinas stila.

Kādas krāsas! Zāles zaļš, šokējoši rozā un purpurs. Un tērpu pleci! Lai gan akcentēti, tomēr ne tik stūraini, kādi bija raksturīgi īstajiem astoņdesmitajiem. Lielas cepures un milzu saulesbrilles.

Jaunākā mode vīriešiem! Sudrabotas pērles apģērbā, kas papildinātas ar augļu formas kaklarotu uz spoži violeta svītera. Vīrieši kleitās, pidžamās, apakšbiksēs, savādos „vīrietības aizsargos”, kas uzvilkti virs garajām biksēm. Kliedzoši, skaļi, skandalozi.

Taču vislielāko neizpratni skatītājos raisījuši vinila šorti vīriešiem. Lielākā daļa sabiedrības tos nodēvējusi par autiņbiksītēm un apkaunojumu vīriešiem.

Alesandro Mikēla par modes nama „Gucci" radošo direktoru kļuva 2015. gadā. Viņa savdabīgais skatījums uz modi palīdzējis piesaistīt gados jaunākus pircējus. Taču jaunākā kolekcija vairāk pelta un nesaprasta, nekā slavēta.

„Nezinu, vai jebkad sapratīšu vīriešu modi,” savā „Twitter” kontā skatē redzētos sarkanos vinila šortiņus vīriešiem apspriež kāda no interneta lietotājām.

„„Gucci” komanda sajukusi prātā vai strādā citplanētiešiem. Gaidu atbildi.”

„Vīrieši? Kur?”

„Tagad visi valkāsim ādas autiņbiksītes.”

„Beidzot! Kāds saprot, kas vajadzīgs manā garderobē.”

„Ak, Dievs. Lūdzu, izbeidziet.”

„Krekls nepiestāv, bet autiņbiksītes prasās mainīt.”

„Vai šī ir „Gucci” jaunā autiņbiksīšu līnija?”

„Lūdzu, lai tikai Harijs nevalkā vienu no šādiem tērpiem,’’ komentējis vēl kāds šokēts skates vērotājs, savu ierakstu labākam efektam papildinot ar raudošas supermodeles Nami Kempbelas bildi.

„Šā gada skati būtu jādēvē „Dīvainīši 2019”.”

Par savādo ideju tādas apakšbikses vai „vīrietības sargus” vilkt virs garajām biksēm reizē šausminās un smejas kāda cita.

Turpretī vēl kāds paudis sajūsmu par skati, norādot, ka „Gucci’ tērpus var skatīties un skatīties, un nekad nav gana.