foto: Sputnik/РИА Новости
Laimai Vaikulei var aizliegt uzstāties Krievijā
Laima Vaikule.
Slavenības
2018. gada 18. augusts, 18:57

Laimai Vaikulei var aizliegt uzstāties Krievijā

Jauns.lv

Pirms aptuveni nedēļas dziedātāja Laima Vaikule nonāca skandāla epicentrā, jo neapdomīgi atklāti izteicās par savu iespējamo koncertēšanu Krievijas okupētājā Krimā. Uz žurnālistu jautājumu dziedātāja paziņoja, ka uz Krimu nedosies uzstāties ne par kādu naudu, jo viņa ir Eiropas Savienības valsts pilsone un viņai ir aizliegts to darīt.

foto: Sputnik/РИА Новости

Dziedātājas atklātība pārsteidza viņas cienītājus Krievijā, taču par Laimas koncertdarbību tagad ir ieinteresējušās Krievijas varas iestādes. Kaimiņvalsts oficiālā vara vēlas apturēt Vaikules koncertus Krievijas teritorijā, atzīstot tos par nelikumīgiem, vēstī Krievijas mediji.   

foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas Maskavas filiāles Noziedzības un ekonomisko noziegumu darba grupas vadītājs Aleksandrs Haminskis paziņojis, ka ārzemju skatuves māksliniekiem, kuri ierodas viesizrādēs Krievijā, ir jāievēro vairāki likumi.

foto: Sputnik/РИА Новости

"Ikvienam ārzemju valsts pilsonim, kurš strādā Krievijas Federācijas teritorijā, ir jānoformē parastā darba vīza ar norādītu brauciena mērķi. Tāpat jābūt arī līgumam ar norādītu honorāra summu, turklāt ir jānomaksā nodokļi no visiem honorāriem, ieskaitot tos, kuri saņemti skaidrā naudā. Ja ārzemju izpildītājs paziņo, ka gatavojas uzstāties bez maksas, viņam tāpat ir jāsaņem nevis tūrista, bet parastā vīza. Ja cilvēks publiski paziņo, ka ir likumpaklausīgs, tas nozīmē, ka viņam nav ko slēpt. Taču būt likumpaklausīgam savā zemē un pārkāpt darba likumdošanu citā valstī - tas nav pieļaujams," Haminskis uzsvēris sarunā ar "Starhit".

foto: Sputnik/Scanpix

Tagad Krievijas valsts varas iestādes veiks pilnu pārbaudi, vai Laimas Vaikules koncerti un to organizēšana Krievijā ir bijusi likumīga. Tostarp tiks pārbaudītas arī Laimas uzstāšanās korporatīvajos pasākumos un privātajās ballītēs. Šā iemesla dēļ patlaban tiek vākti un apkopoti foto un video materiāli, kuros ir liecības par Vaikules uzstāšanos Krievijā, kā arī informācija par viņas ienākumiem.

Ja pārbaudē atklāsies, ka dziedātāja ir pārkāpusi darba likumdošanas noteikumus Krievijā, sankcijas var būt diezgan bargas. Bez iespējamā naudas soda viņai var aizliegt arī turpmāk uzstāties Krievijas Federācijas teritorijā.  

Laimas Vaikules festivāla noslēgums

Laimas Vaikules festivāla noslēgums.

gallery icon
94

Jauns.lv jau vēstīja, ka Cēsīs dzimusī Latvijas un bijušo padomju republiku estrādes zvaigzne Laima Vaikule nesen pirms koncerta Odesā sarunā ar ukraiņu medijiem atklājusi savu skatījumu par politisko stāvokli Krimas pussalā.

Daudzu iemīļotā dziedātāja bez nekādiem aplinkiem paziņojusi, ka savu kāju Krievijas okupētajā Krimas pussalā negrasās spert.

Laima Vaikule sarunā ar Ukrainas presi atklāja, ka seko līdzi politiskajiem notikumiem pasaulē un bijušajā Neatkarīgo Valstu Savienībā (NVS), tomēr viņa nevēlas iesaistīties provokatīvās sarunās un diskusijās par tēmām, kurās nejūtas pietiekami kompetenta.

Pēc šīs atbildes ukraiņu laikraksta "Dumskaja" reportieris uzdeva jautājumu, vai estrādes zvaigzne neplāno sniegt koncertu pussalā. Dziedātāja uz provokatīvo jautājumu atbildēja: "Lieliski saprotu, par ko jūs jautājat. Kopumā esmu tālu no politikas, bet attiecībā par Krimu var atbildēt viennozīmīgi - uz turieni es nebraukšu, lai arī kādu honorāru man kāds piedāvātu."

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laima Vaikule fotogrāfijās "Instagram".

gallery icon
36

Laimas Vaikules krāšņi izrotātais savrupnams Jūrmalā

Laimas Vaikules krāšņi izrotātais savrupnams Jūrmalā.

gallery icon
38