Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ivo Fomins no jauna iedzied seriāla "Neprāta cena" hitu
foto: Publicitātes
“Uzskatu par lielu godu piedalīties šajā projektā, jo Mārtiņš ir dzimis Liepājā un ir viens no tiem, kuri nesa Liepājas vārdu tālāk pasaulē," saka Ivo Fomins.
Mūzika

Ivo Fomins no jauna iedzied seriāla "Neprāta cena" hitu

Kasjauns.lv

No dzīves pāragri aizgājušā latviešu dziesmu autora un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa piemiņai veltītajam albumam dziesmu ierakstījis arī liepājnieks Ivo Fomins.

Ivo Fomins no jauna iedzied seriāla "Neprāta cena"...

Viņš ieskaņojis Mārtiņa dziesmu “Satīties, sapīties”, kuru Freimanis savulaik iedziedāja duetā ar Elīnu Fūrmani.

Dziesma 2007. gadā tika sarakstīta īpaši LTV seriālam “Neprāta cena”, kurā kā aktieris piedalījās arī Mārtiņš pats.

“Nebija viegli izvēlēties dziesmu. Kopā ar ģitāristu Robertu Dinteru izmēģinājām vairākas, bet šī šķita vispiemērotākā tam, ko vēlējāmies pateikt,” saka Fomins.

“Uzskatu par lielu godu piedalīties šajā projektā, jo Mārtiņš ir dzimis Liepājā un ir viens no tiem, kuri nesa Liepājas vārdu tālāk pasaulē. Žēl ka viņš tik ātri “sadega”. Domāju, ka mēs būtu sagaidījuši vēl daudz lielisku dziesmu, jo viņš nemitīgi bija radošā procesā.”

“Taču tagad mums ir iespēja viņu godināt, izpildot viņa dziesmas. Domāju, ka viņam viss šis projekts sagādātu lielu prieku. Ar interesi sekoju tam, kā Mārtiņa dziesmas interpretē citi. Šis pavisam noteikti būs neparasts albums.“

Maija beigās kompānija “MicRec” sadarbībā ar “Mārtiņa Freimaņa fondu” plāno izdot Mārtiņam Freimanim veltītu dziesmu albumu “Mans draugs - Mārtiņš Freimanis”.

Šobrīd klajā laistas jau septiņas no albumā paredzētajām 15 dziesmām: Ivo Fomina iedziedātā “Satīties, sapīties”, “Ne jau tu, ne jau es”, ko izpilda “Musiqq”, “Redz kā tu ar mani” versija grupas “Rīgas Modes” izpildījumā, dziesmas “Bums” versija “Labvēlīgā tipa” un Elzas Rozentāles izpildījumā, Andra Kiviča un grupas “Z-Scars” izpildītā dziesma “Kad Ēģiptē sniegs”, grupas “Refleksija” versija kompozīcijai “Bet maijpuķītēm jāpaliek” un Laura Reinika un Rūtas Reinikas ieskaņotā “Tā tas, mās’”.