foto: Mārtiņš Ziders
Kaukulis ar grupu albuma "Ieviņa" prezentācijā tiek pie tortes
Prezentējuši jauno albumu "Ieviņa", Juris Kaukulis un "Jauno Jāņu Orķestris" tika pie zaļganzila našķa.
Mūzika
2018. gada 1. maijs, 11:48

Kaukulis ar grupu albuma "Ieviņa" prezentācijā tiek pie tortes

Kasjauns.lv

Mūzikas namā “Daile” 30. aprīlī bija ļaužu pūļi, kas ieradās uz Jura Kaukuļa un jaunā folka grupas JJO (Jauno Jāņu Orķestris) albuma “Ieviņa” atklāšanas koncerts. Pēc lieliskās uzstāšanās Juris un grupa tika pie īpašas tortes.

Kaukuļa un grupas "Jauno Jāņu Orķestris" albuma "Ieviņa" koncerts

Jura Kaukuļa un grupas "Jauno Jāņu Orķestris" albuma "Ieviņa" koncerts.

gallery icon

Jaunā folka grupa “Jauno Jāņu orķestris”, dzimusi kā grupas “Dzelzs vilks” folkmūzikas atvasinājums, turpina darboties neatkarīgi, nosaukumā lietojot saīsinājumu “JJO”.

Šogad, sekojot agrāk izdotajam albumam “Kālabad” (2013), izdevniecības “Upe tuviem un tāliem” paspārnē grupa laidusi klajā otro studijas albumu - “Ieviņa”. Arī to, tāpat kā pirmo ierakstu, iedvesmojuši dainu teksti un motīvi.

“Dainas esam lietojuši kā dzejiskus motīvus jaunradei, nevis nemainīgi muzejiskas vērtības. Viens aiz otra dažādi folklorā sastopamie arhetipiskie motīvi kā puzles gabaliņi sasaistījās jaunās kombinācijās.

Mūsu dziesmas ir stāsti, kas arvien atgriežas cilvēcisku attiecību krustcelēs - dziesmas no intīmiem čukstiem līdz mežonīgām dejām, un, ko tur slēpt, tieši nerātno dainu krājums akumulējis pamatīgas enerģijas rezerves,” atklāj dziesmu autors Juris Kaukulis.

Jaunajā albumā iekļautas 12 kompozīcijas, tostarp arī jau Latvijas raidstacijās nokļuvušie singli “Salti pūta ziemas vēji” un tituldziesma “Ieviņa”.

Dziesmu autors ir Juris Kaukulis, aranžējumus radījuši un dziesmas ieskaņojuši JJO mūziķi. Skaņas ieraksta producents - Aldis Zaļūksnis. Albuma dizaina autors – mākslinieks Viesturs Staņislavskis.

Grupa aicina uz vairākiem jaunā albuma atklāšanas koncertiem, tostarp Gulbenē (12. maijā) un Liepājā (18. maijā). Tajos ar pilnu jaudu skanēs visas dziesmas no jaunā albuma, kā arī jau daudziem labi zināmās kompozīcijas no “Dzelzs vilks” mūsdienu tautasdziesmu mantojuma, tāpat arī mūzika no albuma “Kālabad”.

Uz skatuves kāps visi visu JJO mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (sintezatori), Ieva Strode (balss, vijole) un Valērijs Cīrulis (balss, mandolīna) un Andris Veinbergs (kontrabass).