foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Maligina vecākā meita par jezgu ap mantojumu: “Tas izskatās pēc apmelošanas”
Par Valērija Maligina vecākās meitas Irinas Maliginas (centrā) kompetenci būt par atstātā mantojuma aizgādni un par viņas darbībām šokā ir citas mantojuma lietā iesaistītās personas – atraitne Elīna Maligina un bijusī pamāte Signe Baldere-Sildedze.
Slavenības
2018. gada 7. marts, 14:22

Maligina vecākā meita par jezgu ap mantojumu: “Tas izskatās pēc apmelošanas”

Kasjauns.lv

Pēdējās nedēļās aizvien vairāk publiskajā telpā parādās informācija, ka 9. decembrī pēkšņi mirušā Latvijas 7. bagātākā cilvēka “Olainfarm” valdes priekšsēdētāja Valērija Maligina atstātā manta mistiski pazūdot, tiekot izsaimniekota, policija tiekot pamatīgi apgādāta ar iesniegumiem... Mantojuma aizbildne, Valērija vecākā meita Irina Maligina uzskata, ka bažām nav pamata un pārējie mantojumā iesaistītie izmanto dažādas metodes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

Pirms pāris nedēļām policijā ar iesniegumu vērsās Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina. Viņai šķita aizdomīgi, ka policijas apzīmogotā mājā, kurā mira Valērijs Maligins, mantas esot pārceļojušas no vienas istabas uz citu, pazudušas rotaslietas, nauda un tamlīdzīgi. Pagājušajā nedēļā Elīna Maligina, pirms doties uz ārzemēm, Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā iesniedza prasību vispār atzīt par spēkā neesošu Valērija Maligina janvārī nolasīto testamentu, un tiesa ir ierosinājusi lietu.

Elīnas Maliginas advokāts Pāvels Rebenoks portālam Kasjauns.lv pastāstīja, ka tiesā iesniegta prasību atzīt par spēkā neesošu testamentu, un atbildētāji lietā ir visi pārējie mantinieki. “Tas nozīmē, ka mantojuma lieta tiek apturēta, kamēr nebūs pieņemts tiesas lēmums," sacīja Rebenoks.

Jurists uzsvēra, ka viņam un klientei ir gan pārliecība, gan pierādījumi tam, ka 2016. gada februārī sastādītais un šā gada janvārī nolasītais Maligina testaments neatspoguļo uzņēmēja patieso pēdējo gribu.

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

Šonedēļ par īpatnībām, kas saistās ar mantojuma mantu, klajā nāca arī Valērija Maligina bijusī sieva Signe Baldere-Sildedze, kura audzina laulībā ar Valēriju dzimušo meitu, kas vēl ir nepilngadīga.

Baldere-Sildedze sacīja, ka gadījumā, ja cilvēku ieceļ par aizgādni vai aizbildni, viņš uzņemas, ka viņam ir visas spējas un prasmes, jo tas tomēr ir pienākums. Bet tas, ko šobrīd darot Irina ar saviem juristiem,  nekādā mērā neatbilst aizgādņa spējām un prasmēm.

“Viņai tas ir jāveic personīgi. Ja viņa pat neierodas bāriņtiesas sēdēs, kur ir runa par milzu līdzekļu izlietojumu, ja neatbild uz oficiālu aicinājumu. Ja mēs paziņojam, kad ieradīsies tiesu izpildītājs, viņas pienākums ir nodrošināt inventāra sarakstu. Viņa neatbild un neierodas, tad par kādu aizgādņa pienākumu pildīšanu šeit var būt runa,” bilda Baldere-Sildedze.

Viņasprāt, konkrētajā gadījumā ir manāmas viena cilvēka ambīcijas un nekompetence. Tāpat viņa runāja par policijas un bāriņtiesas profesionalitāti. “Ir jāpieņem ļoti skarbs lēmums un jāatsakās no Latvijas pilsonības, lai kaut kādā veidā pasargātu sevi un savu bērnu. Man ir arī Šveices pilsonība. Mums būs civilizētas valsts aizsardzība, jo viņi savus pilsoņus ļoti aizsargā, un tad būs cits respekts, cita attieksme, jo mūsu cilvēki bāriņtiesai un policijai absolūti neinteresē,” par notiekošo ap Maligina mantojuma lietu intervijā portālam “Pietiek.com” sacīja Signe Baldere-Sildedze.

Kasjauns.lv taujāja Valērija Maligina atstātā mantojuma aizgādnei Irinai Maliginai par notiekošo ap mantojuma lietu. No plašākiem komentāriem viņa atteicās, sakot, ka saistībā ar Elīnas Maliginas iesniegumu par mantu zudību un pārceļošanu var teikt: “Nevaru komentēt Elīnas Maliginas apgalvojumus un pieņēmumus, kuri nav pamatoti un drīzāk izskatās pēc apzinātas apmelošanas.”

Savukārt par iesniegumu, kurā apšaubīts janvārī nolasītā Valērija Maligina griba, ka visi īpašumi pienākas trim meitām, Valērija mammai piešķirami 50 000 eiro, bet sievai nepienākas nekas, Irina Maligina pauda:  "Man nav šaubu par tēva Valērija Maligina pēdējās gribas – testamenta autentiskumu. Šobrīd neesmu vēl saņēmusi un iepazinusies ar iesniegto prasību tiesā.  Tomēr redzu, ka tiek izmantotas dažādas metodes, tostarp mēģinājums pēkšņi apšaubīt testamentu pusotru mēnesi pēc tā nolasīšanas.  Es paļaujos uz tiesas profesionalitāti un respektēju tās darbu."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās