foto: Eduards Paņičevs
Aija Vītoliņa piedāvā jaunu albumu “Klusums”
Dziedātāja Aija Vītoliņa sava albuma "Klusums" prezentācijā.
Mūzika
2018. gada 2. marts, 11:09

Aija Vītoliņa piedāvā jaunu albumu “Klusums”

Kasjauns.lv

Dziedātāja Aija Vītoliņa kopā ar grupu “Tango Sin Quinto” laidusi klajā jauno albumu “Klusums”. Tā prezentācija, jeb, kā Aija pati izteicās – degustācija – notika 1. martā, restorānā “Bibilotēka N’1”.

Aijas Vītoliņas un grupas Tango Sin Quinto albuma Klusums prezentācija

gallery icon
61

Albums “Klusums” ir dažādu latviešu autoru redzējums par dzīves netveramo, brīžiem trauslo ritējumu, par laiku, kura vērtību var apjaust tika vienkāršās sarunās ar sev tuvajiem un galvenokārt ar sevi pašu, arī par mirkļa skaistumu.
Diskā iekļautas Kārļa Lāča, Aivara Hermaņa, Edgara Raginska, Loretes Mednes un Madara Kalniņa dziesmas, savukārt albuma kopējo skanējumu veidojis producents Reinis Sējāns, bet īpašos stīgu aranžējumus – viņa brālēns un biežs radošās sadarbības partneris Andris Sējāns. Ierakstā piedalījušies arī Jānis Pauls, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Artūrs Gailis un Pēteris Trasūns un tas tapis “TRU Music” studijā Pārdaugavā.

Dziesma “Spēļu lācītis” no albuma “Klusums”


Lai gan grupas “Tango Sin Quinto” pamatkaislība ir tango un franču smeldzīgais šansons, pirmais albums tomēr tapis latviešu valodā, atklājot gadiem uzkrātās sajūtas un iekšējos pārdzīvojumus šā mūziķu kolektīva tik atšķirīgajā skanējumā. “Tango Sin Quinto” sastāvā ietilpst vokāliste Aija Vītoliņa, kontrabasists Jānis Stafeckis, taustiņinstrumentālists Romāns Vendiņš, sitaminstrumentālists Ainis Zavackis, akordeonists Artūrs Noviks un vijolnieks Raimonds Melderis. Albums no 1. marta būs pieejams lielākajos pasaules straumēšanas servisos un labākajos pašmāju mūzikas veikalos.

Bet no piektdienas, 9. marta visās preses tirdzniecības vietās būs pieejams jaunais žurnāla OK! numurs ar dāvanu pie katra žurnāla eksemplāra - nupat iznākušo CD "Klusums". Meklē žurnālu ar Aiju Vītoliņu uz vāka!


Jaunā albuma prezentācijas koncerti notiks četrās Latvijas pilsētās. 2. martā Aija Vītoliņa ar grupu uzstāsies Liepājas koncertzāles “Lielais Dzintars” kamerzālē, 3. martā – Valmieras koncertzālē “Valmiera”, 9. martā – Rīgas mūzikas namā “Daile”, bet 14. aprīlī – Saldus Mūzikas un mākslas skolā. Koncertu sākums plkst. 19.00.