foto: LETA
Piecas lietas par atbrīvoto Māri Sprūdu, kas bija nepamatoti aizmirstas
Māris Sprūds 2005. gadā, kad tika pirmo reizi sēdēja aiz restēm.
Slavenības
2018. gada 19. februāris, 15:37

Piecas lietas par atbrīvoto Māri Sprūdu, kas bija nepamatoti aizmirstas

Kasjauns.lv

Vairāk nekā astoņus mēnešus pavadījis ieslodzījumā, maksātnespējas administrators Māris Sprūds iznācis brīvībā pret pusmiljonu eiro lielu drošības naudu. Uzreiz pēc tam sākās pamatīga jezga Latvijas finanšu sfērā. Atminēsimies, kas mums ir zināms par Sprūdu!

Sprūds arī iepriekš bija aiz restēm

2005. gadā Sprūds pavadīja nedēļu aiz restēm — viņam piemēroja apcietinājumu kā drošības līdzekli. Toreizējo SIA “Maksātnespējas aģentūra” direktoru Sprūdu un uzņēmuma “Pulksteņa ezers” juristu Ēriku Spureli turēja aizdomās par 15 900 latu kukuļa pieprasīšanu (it kā Rīgas domes amatpersonām), lai nekavētu gandrīz 200 000 latu kompensācijas izmaksu Harijam Neļķem par atteikšanos no tiesībām denacionalizēt bijušā kino “Palladium” ēku.
Krimināllietu ierosināja KNAB, bet Sprūds ātri vien bija brīvībā. „Lieta beidzās, kā es jau toreiz skaidri gaiši teicu — kā ziepju burbulis. Joprojām neesmu sagaidījis no Loskutova atvainošanos,” savulaik teica Sprūds. Krimināllietu izbeidza Ģenerālprokuratūra, konstatējot, ka nav noziedzīgas darbības pazīmju.
Bijušais KNAB priekšnieks gan atvainojies nav, bet Sprūds šo gadījumu uzskata kā apliecinājumu savai profesionalitātei: „Ja juristi ir vienādā līmenī un nekādus gājienus neprot izskaitļot, ar viņiem cīnīsies lietas ietvaros. Ja ir pieslēgti juristi, kuri savās spējās, atjautībā, veiksmē pārsniedz vidējo statistisko, sākas cīņa pret juristu.”

Sprūds savāc valsts vēsturē lielāko atbrīvošanas ķīlu un tiek izlaists no cietuma

Izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā apsūdzētajam bijušajam maksātnespējas administratoram Mārim Sprūdam izdevies divu dienu laikā savākt un iemaksāt pusmiljona ...

gallery icon

Nākamā lapa: Sprūdam ir lepnākie “bentliji”