Cik mīļi! Gleznotāja Džemma Skulme novērtē bērneļu zīmējumus. FOTO
Māksliniece Džemma Skulme izstādes “Olimpiskais ķermenis” atklāšanā ar lielāko prieku pievērsās pasākuma pašiem mazākajiem apmeklētājiem, lai novērtētu viņu zīmējumus.
Slavenības
2016. gada 22. aprīlis, 04:50

Cik mīļi! Gleznotāja Džemma Skulme novērtē bērneļu zīmējumus. FOTO

Jauns.lv

Kad aizvadītajā nedēļā Mūkusalas Mākslas salona telpās tika atvērta multimediāla izstāde “Olimpiskais ķermenis”, tās atklāšanā ieradās daudzi, jo daudzi ļaudis. Tostarp arī 90 gadus vecā Latvijas glezniecības leģenda Džemma Skulme. Lūk, ko tovakar slavenā gleznotāja paveica!

Pasākumā daudzas ģimenes bija līdz paņēmuši savas atvases, un, lai mazuļiem nebūtu garlaicīgi, izstādē savs stūrītis bija atvēlēts viņiem – uz maziem galdiņiem atradās zīmēšanas lapas un krāsu zīmuļi, tāpēc bērni varēja radīt pašu mākslu. Šo iespēju izmantoja gan tie, kuri prata uzzīmēt pat kādu ainavu, gan pavisam mazi - kuri tik tikko kā iemācījušie rokās paņemt zīmuli.

Kad izstādes atklāšanas oficiālās runas bija izskanējušas, viesi mākslas darbus apskatījuši, Džemma Skulme nolēma paiet maliņā no burzmas un atpūsties. Viņa piesēda tieši stūrītī pie mazajiem māksliniekiem, kuri nekautrējās atrādīt sirmajai kundze savus zīmējumus. Bērneļi, viens pēc otra deva apzīmētās lapas un Džemma Skulme jaunos censoņus atzinīgi novērtēja. Kā tas viss notika, skatieties GALERIJĀ!

   

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders