foto: Vida Press
Tā izskatās pasaulē dārgākās kurpes
Kurpes, kuru darināšanā izmantoti reti briljanti un zelts, maksā 15.1 miljonu ASV dolāru.
Slavenības
2017. gada 31. oktobris, 11:59

Tā izskatās pasaulē dārgākās kurpes

Kasjauns.lv

Pat slavenajai Kerijai Bredšovai būtu grūti samaksāt par šādām kurpēm, – tā, velkot paralēles ar seriāla „Sekss un lielpilsēta” varoni, pasaulē dārgākos apavus raksturo mediji. Šo zeltīto apavu cena sasniedz 15.1 miljonu ASV dolāru!

Pasaulē visdārgākās kurpes

Pasaulē visdārgākās kurpes radījusi britu māksliniece Debija Vinghema. Retiem briljantiem rotātie apavi maksā 15.1 miljonu ASV dolāru. Apavu rāvējslēdzēji ir ...

gallery icon

Zeltītie apavi rotāti ar ārkārtīgi retiem rozā un zilajiem briljantiem, kā arī nevainojamas kvalitātes baltajiem briljantiem un vēl 1000 mazākiem briljantiņiem. Eksperti lielākos briljantus vien novērtējuši 13 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Šos apavus radījusi 35 gadus vecā britu dizainere Debija Vinghema, kura savā zemē jau ir pazīstama ar darbiem, kas cenas ziņā pārspēj visus līdzšinējos rekordus. Vinghema popularitāti iemantoja pirms diviem gadiem, kad sevi pieteica ar melnu vakartērpu, ko modes kritiķi nodēvēja par „dārgāko melnajiem briljantiem rotāto vakarkleitu”.

foto: Vida Press
Debijas Vinghemas darinātā visdārgākā vakarkleita pasaulē maksājusi 5.7 miljonus ASV dolāru un rotāta ar 50 divu karātu melnajiem briljantiem. Tērps kopumā sver 13 kg.

Dārgakmeņiem rotātās kurpes ir dizaineres ceturtais produkts, kas ierindojams „pasaulē dārgāko” kategorijā. 2015. gadā māksliniece radījusi arī pasaulē dārgāko torti!

foto: Vida Press
Kāds turīgs arābs māksliniecei pa visdārgāko torti pasaulē samaksājis 75 miljonus ASV dolāru. Šāds bijis klienta pasūtījums! Tortes, kas patiešām bija ēdama, dekorēšanai autore izmantojusi 4000 īstu briljantiņu. Torte kopumā svērusi 450 kg un ataino elitāru modes skati, kurā demonstrētas Vinghemas radīto tērpu cukura kopijas.

Debijas Vinghemas kurpītēm jau atradies pircējs. Tās esot iegādājusies kāda ģimene no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kas vēlējās „unikālu briljantiem rotātu mākslas darbu kā dzimšanas dienas dāvanu sev mīļam cilvēkam”, – pircēju raksturo pati māksliniece.

foto: Adel Hanna/Splash News/ Vida Press
Pasaulē dārgākā torte veidota kā modes skate, un tās dekorēšanai izmantoti īsti briljanti.

„Daži mantojumā saņem vecmāmiņas brošiņu, citi dārglietu lādi,” pielīdzina māksliniece.

Visi apavu pāra darināšanā izmantotie briljanti iestrādāti platīna ietvarā, bet rāvējslēdzēji darināti no vistīrākā zelta.

foto: Vida Press
Figūriņas uz tortes.

Apavu darināšana prasījusi vairākus simtus darba stundu. Tie ar rokām šūdināti, izmantojot 18 karātu zelta diegu. Pat izmantotā āda apstrādes procesā nokrāsota ar zeltu, tam izmantojot 24 karātu zeltu. Ziedi uz apaviem veidoti no ādas, piešķirot tiem arābu jasmīna izskatu un, protams, ir rotāti briljantiem. Savukārt apavu augšmalas dekors un ornamentus atdalošās joslas veidotas tā, lai atgādinātu tortes garnējumu.

foto: Vida Press
Dārgās kurpes un to autore Debija Vinghema.