foto: Mārtiņš Ziders
Oldzīte, Račs... un brīnišķīgas dziesmas – tā noslēdzas Latvijas pērļu festivāls
Uz skatuves Olga Rajecka un Guntars Račs.
Slavenības
2017. gada 28. augusts, 11:40

Oldzīte, Račs... un brīnišķīgas dziesmas – tā noslēdzas Latvijas pērļu festivāls

Kasjauns.lv

Latvijas pērļu koncerts Dzintaru koncertzālē svētdien noslēdzās ar vērienīgu koncertu, kurā populāri skatuves mākslinieki publikai „norāva jumtu” ar dziesmām, kuru tekstu autors ir Guntars Račs.

Guntara Rača autorvakars Latvijas pērļu festivāla noslēgumā

2017. gada 27. augustā ar Guntara Rača autorvakaru noslēdzās Latvijas pērļu festivāls.

gallery icon

Koncertā uzstājās tādi pazīstami mūzikas izpildītāji kā Ainars Virga, Olga Rajecka, Tomass Kleins, Ivo Fomins, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Normunds Jakušonoks, Igo kā arī pats dziesmu autors Guntars Račs. Skatītāju zāle Dzintaros bija pārpildīta, un publika savu sajūsmu pauda dziedot līdzi, šūpojot gaisā rokas un aplaudējot, bet koncerta izskaņā māksliniekiem pateicās ar vētrainām stāvovācijām. Pat kultūras ministre Dace Melbārde dažbrīd ļāva vaļu jūtām un dziedāja līdzi.

foto: Mārtiņš Ziders
Tauta par Latvijas pērļu izpildītajām kompozīcijām bija stāvā sajūsmā.

Dzejnieks un mūzikas izdevējs Guntars Račs, ar kura dziesmu vārdiem radītās dziesmas izskanēja festivāla noslēgumā, tovakar saņēma pamatīgu devu publikas mīlestības ne tikai esot uz skatuves. Neskaitāmi koncerta apmeklētāji, kas bija iegādājušies Rača jaunāko dzejas krājumu, gan koncerta starpbrīdī, gan izskaņā pulcējās pat vairākus desmitus metru garā rindā, lai saņemtu autogrāfus.