„Depeche Mode” līderim izoperēts ļaundabīgs audzējs
Slavenības
2009. gada 28. maijs, 18:49

„Depeche Mode” līderim izoperēts ļaundabīgs audzējs

Jauns.lv

Britu elektroniskās mūzikas grupas „Depeche Mode” dziedātājam Deivam Gānam izoperēts urīnpūšļa ļaundabīgs audzējs.

Gāns 12.maijā brīdi pirms Grieķijā paredzētā koncerta tika nogādāts slimnīcā, liekot „Depeche Mode” šomēnes atcelt vairākus koncertus, arī 25.maijā Rīgā paredzēto.

Sākotnēji Gānam noteikta diagnoze smaga gastroenterīta lēkme, bet pēc rūpīgākām pārbaudēm mūziķim atklāta daudz nopietnāka saslimšana.

„Slimnīcā Deivam veiktas plašākas pārbaudes, urīnpūslī atklājot ļaundabīgu audzēju sākotnējā stadijā, kas tagad ir veiksmīgi izoperēts. Pēc ārstu rīkojumiem Deivam Gānam līdz 8.jūnijam jāatpūšas, lai viņš pilnībā atlabtu," teikts grupas paziņojumā.

„Deivs Gāns sirsnīgi pateicas faniem par viņu atbalstu, sapratni un pacietību. "Depeche Mode" ļoti nožēlo, ja koncertu atcelšana un atlikšana kādam izraisījusi problēmas vai neērtības,” teikts grupas paziņojumā.

„Depeche Mode” koncertturneju paredzēts atsākt 8.jūnijā ar koncertu Vācijas pilsētā Leipcigā. Daži vasarā paredzētie koncerti ir pārkārtoti citos datumos, bet kopumā pārējie koncerti notiks, kā plānots.

Grupa nākamās nedēļas sākumā arī paziņos par lēmumiem attiecībā uz maijā atceltajiem koncertiem, tostarp Rīgā paredzēto koncertu. „Depeche Mode” menedžments šobrīd cenšas saskaņot Atēnās, Stambulā, Bukarestē, Sofijā, Belgradā, Zagrebā, Varšavā, Rīgā un Viļņā atcelto koncertu pārcelšanu uz citu laiku, taču koncerti, kurus neizdosies saskaņot, tiks atcelti.

„Depeche Mode” paziņojumā ieteikts atcelto koncertu biļešu īpašniekiem pagaidām saglabāt biļetes līdz nākamnedēļ gaidāmajam paziņojumam.

LETA