Kāpēc Kaupers nes velosipēdu?
Renārs Kaupers
Slavenības
2009. gada 3. jūnijs, 17:03

Kāpēc Kaupers nes velosipēdu?

Jauns.lv

Grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, taču viņš jau septiņas reizes izjutis, kā ir, ka nozog velosipēdu.

 „Iepriekšējie septiņi velosipēdi man ir nozagti,” rēķina Kaupers, neslēpjot, ka pats lielākoties bijis vainīgs, jo uzticējies cilvēkiem. „Riteņu ēra man sākās tajā gadā, kad par dziesmu „Spogulīt, spogulīt” dabūjām „ZZK” veļļukus. Manējo diezgan ātri nozaga, jo es gāju uz „Lido” paēst un atstāju riteni pie durvīm. Domāju — nu, vai tad tiešām kāds tā paņems manu riteni?! Bet nu ņēma un paņēma ar’,” pašironiski teic Kaupers, piebilstot, ka nākamo riteni aizņēmies no grupas biedra Kaspara Rogas, bet arī tas drīz vien „aizgājis”.

Tiesa, ar to Kaupers nav guvis pietiekamu mācību, lai turpmāk neizaicinātu zagļus. „Tiem diviem velosipēdiem sekoja vēl vismaz četri… Pēdējam, kas „aizgāja” (lai viņam viegla ripošana), biju iegādājies ekstrajaudīgu pieslēdzamo ķēdi — tā maksāja teju tikpat cik pats ritenis. Humors tāds, ka riteni biju pieķēdējis. Taču, kad iznācu uz ielas, velosipēdu vairs neatradu,” stāsta dziedātājs. Braucamrīka vietā viņu uz ielas gaidījusi vien dārgā ķēde un ar to apvītais velosēdeklis… „Tikai tad sapratu, kāds es tomēr esmu auns! Jo ķēdi biju aplaidis riņķī nevis rāmim, kā biju domājis, bet gan tikai sēdeklim!” smejoties atzīst pieredzējušais riteņu zaudētājs.

Arī šovasar Kaupers Rīgas ielās sastopams, pārvietojamies ar velosipēdu. Bet, lai zagļi nekristu kārdinājumā aizripināt Renāra riteni, viņš no braucamrīka vairs nešķiras. Ja Prāta vētras līderis Renārs Kaupers uz kādu pasākumu ieradies ar velosipēdu, ir pilnīgi skaidrs: viņš vai nu ar visu riteni dosies telpā, vai arī vispār pasākumu neapmeklēs.

Interesanti, ka pirmais velosipēds Kaupera īpašumā nonācis sešu gadu vecumā, kad dzimšanas dienā viņam to uzdāvinājis vectēvs. „Gulēju slims, bet jubilejas dienā man atļāva aiziet līdzi vectēvam uz veikalu, lai izvēlētos riteni,” lielo notikumu joprojām atceras Kaupers. Viņš uzskata, ka divritenis ir pats labākais pārvietošanās līdzeklis, un Rīgā to izmantotu daudz vairāk braucēju, ja vien būtu piemēroti veloceliņi.

Kaupers nes velosipēdu

gallery icon

Ieva Valtere/Foto: Mārtiņš Purviņš