Kaupers tēlo geju
Slavenības
2009. gada 17. jūnijs, 14:45

Kaupers tēlo geju

Jauns.lv

Grupas „Prāta vētra” līderis Renārs Kaupers tēlo vienu no galvenajām lomām igauņu filmā „Georgs”, kas 27. jūnijā pulksten 21 būs skatāma Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Filma stāsta par igauņu baritonu Georgu Otsu, un slavenajam dziedātājam uzticēta dziedātāja drauga Cēzara loma.

Pētera Simma filma „Georgs” ir par leģendāro igauņu baritonu Georgu Otsu (1920-1975). Kaupers atveido Otsa labāko draugu – baletdejotāju Cēzaru, kurš bija Georga ļoti tuvs draugs, var teikt – uzticības persona un pat sievas greizsirdības lēkmju cēlonis. Tieši viņš gados vecākajam dziedonim skaidro ne tikai, kā sadzīvot ar slavu, popularitāti un pielūdzēju pūļiem, bet arī pamāca, kā plastiski pareizi pārvietoties uz skatuves. Kaupers ļoti atbildīgi piegāja savai lomai, vairākkārt tiekoties ar savas lomas prototipu – šobrīd 87 gadus veco igauņu baletdejotāju Garibaldi Kivisalu. Tagad baletdejotājs esot kalsns vīrs, ļoti dzīvelīgs, atsaucīgs un draudzīgs, atceras Kaupers.

Filmā var nojaust, ka Cēzaram ir homoseksuālas tieksmes, bet uz Georga un Cēzara attiecībām tas it kā neattiecas. Filmā Renāram Kauperam, par laimi, nebija jāvelk kājās puantes un jārāda baletdejotāja prasmes, tomēr Garibaldi Kivisalu atzinis, ka tik un tā Kaupers filmā līdzinoties viņam jaunībā.

Filmā „Georgs” Kaupers filmējās jau 2006. gada rudenī, bet pirmizrādi šī filma piedzīvoja 2007. gada oktobrī. Nu tā atceļojusi arī līdz Latvijai. Atgādinām, ka 2001. gadā Latvijas Nacionālajā filmu festivālā „Lielais Kristaps” Kaupers saņēma balvu kā labākais aktieris par Juzika lomu spēlfilmā „Vecās pagastmājas mistērijas”.

Anda Leiškalne/ Publicitātes foto